Πως το γέλιο μπορεί να σώσει μια σχέση;

Πως το γέλιο μπορεί να σώσει μια σχέση;

Το γέλιο δεν είναι μόνο μεταδοτικό, αλλά και το απόλυτο όπλο για μια επιτυχημένη σχέση.

Το γέλιο είναι η δήλωση της χαράς ενός ανθρώπου. Το χιούμορ έχει τη μοναδική, πανίσχυρη, ικανότητα του να καλύπτει τα υπόλοιπα συναισθήματα , ακόμα και όταν νιώθουμε θυμωμένοι, τρομαγμένοι ή θλιμμένοι.

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην γνωρίζει πως το γέλιο κάνει καλό. Πόσοι όμως γνωρίζουμε τον αντίκτυπο που έχει το γέλιο στις ζωές μας και πιο συγκεκριμένα στις ερωτικές μας σχέσεις; Μια πρόσφατη έρευνα απέδειξε πως το γέλιο μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την ποιότητα μιας σχέσης και κατ' επέκταση να την κάνει να κρατήσει περισσότερο.

Η έρευνα αυτή έδειξε πως τα ζευγάρια που γελάνε συχνά μεταξύ τους βρίσκουν μεγαλύτερη ικανοποίηση στη σχέση τους, σε σχέση με αυτούς που προτιμούν να μοιράζονται μόνο τις προσωπικές τους αναμνήσεις ή να διηγούνται εμπειρίες που όμως δεν είναι αστείες.

Το ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας ήταν πως τα γεγονότα που έκαναν συχνά τα ζευγάρια να γελάνε δεν ήταν πάντα θετικά. Έτσι αποδείχτηκε πως η ικανότητα του να γελάς σε δύσκολες ή αρνητικές καταστάσεις, μαζί με τον σύντροφό σου, δυναμώνει τη σχέση μεταξύ σας και σας κάνει και τους δύο χαρούμενους.