Η Πεντάμορφη και το Τέρας δεν θα ζήσουν καλά και εμείς καλύτερα

Η Πεντάμορφη και το Τέρας δεν θα ζήσουν καλά και εμείς καλύτερα

Αν είστε μια καλλονή που προτιμά τα κάπως λιγότερο όμορφα αγόρια ξανασκεφτείτε το. Ο έρωτάς σας δεν έχει και πολύ μέλλον.

Ποιος άνδρας δε θέλει, ανεξαρτήτως κάλλους, να συνοδεύεται από κάποια εκρηκτική παρουσία που τραβάει τα βλέμματα και κάνει και το δικό του να λιώνει από πόθο; Κανείς. Δεν συμβαίνει, όμως, κάτι αντίστοιχο και στις γυναίκες που, συχνά, επιλέγουν κατώτερης ομορφιάς συνοδούς συνεπαρμένες -φαίνεται- από άλλα προσόντα τους.

Πρόσφατες έρευνες, που διεξήχθησαν όχι σε ένα, ούτε σε δύο αλλά σε τρία Βρετανικά Πανεπιστήμια κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τις περισσότερες πιθανότητες να πετύχει τις έχει μια σχέση που και τα δύο μέλη της είναι εξίσου ελκυστικά (ή εξίσου λιγότερο ελκυστικά, επίσης). Ισότητα και στην ομορφιά, δηλαδή.

Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς μαζί σας και να μην σας κοροϊδεύουμε με φεμινιστικές διακηρύξεις η αλήθεια είναι πως οι έρευνες έδειξαν πως μια μέτριας εμφάνισης γυναίκα με έναν ιδιαίτερα ελκυστικό άνδρα στο πλευρό της δεν κινδυνεύει τόσο να αποτύχει στη σχέση της. Αλλά αν τα δώρα της φύσης έχουν δοθεί στη θηλυκή πλευρά του ζευγαριού οι στατιστική λέει πως δεν είναι προγραμματισμένοι να ζήσουν εκείνοι καλά και εμείς καλύτερα.

Γιατί; Διότι, όσο αδιανόητο και αν σας φαίνεται, κύριος υπεύθυνος για την εξέλιξη/ κατεύθυνση μιας σχέσης είναι η γυναίκα. Τουλάχιστον αυτό έδειξαν οι συγκεκριμένες έρευνες. Μια πιθανή εξήγηση είναι πως οι όμορφες γυναίκες έχουν συναίσθηση του ότι οι διαθέσιμες επιλογές τους είναι πολλές και μπορούν να διαλέξουν την αφρόκρεμα ανάμεσα στους δυνητικούς μνηστήρες τους, γεγονός που τονώνει την αυτοπεποίθησή τους και κατευνάζει την ανασφάλειά τους, οπότε αποχωρούν σύντομα από τη σχέση τους με κάποιον όχι και τόσο ομορφάντρα για να προχωρήσουν στον επόμενο.
Γιατί μπορούν.

(Η Gisele Bundchen και ο αγαπημένος της Tom Brady δεν είναι ακριβώς το ζευγάρι του παραδείγματος μια που είναι και οι δύο καλλονοί αλλά τους χρησιμοποιήσαμε στο συγκεκριμένο άρθρο για να σας φτιάξουμε λίγο τη διάθεση!)