Πέτα τη γιαγιά από το τρένο

Πέτα τη γιαγιά από το τρένο

Όταν λείπει η πεθερά αναλαμβάνει η γιαγιά.

Εδώ και δύο εβδομάδες βγαίνετε με το καινούριο σας αγόρι και όλα πάνε ρολόι. Το ένα γεύμα διαδέχεται το άλλο, στο σινεμά μοιραστήκατε ένα τεράστιο μπωλ με ποπ κορν βαριανασαίνοντας, ενώ στο σπίτι παρακολουθήσατε με αγωνία τα Όσκαρ συζητώντας με παραγωγικό διάλογο για τις υποψηφιότητες, τα φορέματα των star και τα καμώματα του James Franco (που παρεμπιπτόντως είχε και τη γιαγιά μαζί στην τελετή).

Η σχέση αυτή ήρθε για να μείνει. Το ίδιο και εσείς. Η καινούρια σας χρωματιστή οδοντόβουρτσα βρίσκεται στη θέση της στο ποτήρι του μπάνιου του και το χνουδωτό σας μπουρνούζι κρέμεται λίγο πιο δίπλα. Ενώ τίποτα δε φαίνεται ικανό να σας χαλάσει τη διάθεση και λίγο πριν αφεθείτε στην αγκαλιά του Μορφέα, μία κορνίζα δίπλα στο κομοδίνο είναι αρκετή για να μετατρέψει το γλυκό σας χουζούρεμα στον χειρότερο εφιάλτη.

Η φωτογραφία της γιαγιάς του απέχει μόλις λίγα εκατοστά από το κρεβάτι σας και εσείς νιώθετε ήδη τη δυσφορία από την πρώτη αυτή συνάντηση. Όχι δεν το είχατε προσέξει αλλά η γιαγιά υπάρχει παντού. Είτε τρώτε στην κουζίνα, είτε χαζεύετε στο σαλόνι, είτε λούζεστε στο μπάνιο, η γιαγιά έχει φροντίσει να κάνει την παρουσία της αισθητή ποζάροντας όλο νάζι και μπρίο πάνω στο snowboard, πετώντας χαρταετό, κάνοντας σκι και καβαλώντας το ποδήλατο, η βιονική γιαγιά του αγαπητικού απειλεί να σας κάνει τη ζωή πατίνι. Προς Θεού μην πανικοβάλλεστε.

Αρχικά βεβαιωθείτε αν βρίσκεται εν ζωή. Εάν δηλαδή αποτελεί μία τρυφερή ανάμνηση του λεγάμενου ή πραγματικό εχθρό που πρέπει να κατατροπώσετε.

Στην πρώτη περίπτωση, αγοράστε καντήλια, κεριά, εικονίσματα, σκόρδα και λιβάνια και επισκεφτείτε την στην τελευταία της κατοικία ντυμένη σαν καλόγρια ανήμερα δεκαπενταύγουστο και δώστε της να καταλάβει τι μαθαίνατε τόσα χρόνια στο κατηχητικό, στα θρησκευτικά και στα κολέγια. Δείξτε ευλάβεια, ευσέβεια και καλή διαγωγή, συνοδέψτε το αγόρι στα θλιβερά του καθήκοντα και μοιραστείτε τη μακάβρια περιπέτειά σας με τις αγαπημένες σας κολλητές φιλενάδες.

Εάν πάλι, η γιαγιά ζει και βασιλεύει, μη φοβηθείτε. Χαμηλώστε το βλέμμα, χαμογελάστε αθώα και κάντε της κομπλιμέντο για το υπέροχο vintage ταγέρ και τις πέρλες που φοράει στο λαιμό. Να θυμάστε πως «αν θέλει η νύφη και η γιαγιά, τύφλα να έχει η πεθερά», γι' αυτό βγάλτε μία φωτογραφία μαζί της και αν δεν καταφέρετε να ξεφορτωθείτε τις δικές της προσθέστε άλλη μία, αυτή τη φορά στο κομοδίνο του αγαπητικού. Καλή σας επιτυχία!