Η απουσία οργασμού δεν σημαίνει αποτυχία - η απουσία της διέγερσης όμως είναι!

Η απουσία οργασμού δεν σημαίνει αποτυχία - η απουσία της διέγερσης όμως είναι!

Η τεστοστερόνη είναι ο οδηγός της σεξουαλικότητας και για τον άντρα και για την γυναίκα. Από τη φύση της ελαττώνεται καθώς γερνάμε, αλλά η θεραπεία τεστοστερόνης έχει αποδειχθεί αποτελεσματική σε άντρες με μειωμένα επίπεδα τεστοστερόνης. Στην τελική, από τη στιγμή που το άγχος μπορεί να συμβάλει στην στυτική δυσλειτουργία και στην στειρότητα, η άσκηση είναι εξαιρετική στο να το μειώσει. Ενώ μπορεί να μην είστε σε θέση να αποβάλλετε τα άγχη στη ζωή σας, μπορείτε τουλάχιστον να μεταβάλετε την αντίδρασή σας απέναντί τους μέσω της συνεπούς σωματικής δραστηριότητας.

Η καλύτερη συνταγή για την υγεία των σεξουαλικών σας οργάνων δεν είναι αυτή που μπορείτε να βρείτε στα φαρμακεία αλλά αυτή που θα βρείτε στο κρεβάτι, στο ντους σας ή στην απόδραση του Σαββατοκύριακου. Όλες οι μελέτες δίνουν έμφαση στο γεγονός ότι το να κάνετε σεξ σας κάνει νέους.

Με τη φράση «να κάνετε σεξ», εννοούμε χωρίς άγχος, δηλαδή ασφαλές σεξ, στο οποίο θα είστε προστατευμένος από ασθένειες, και σεξ που δεν προκαλεί άγχος, όπως θα προκαλούσε μία εξωσυζυγική σχέση. Φυσικά, ανάμεσα στις κουραστικές εργασιακές εβδομάδες και στο γεγονός ότι το να μεγαλώνεις παιδιά είναι τόσο εξαντλητικό όσο το να τρέχεις με τρία πόδια στο μαραθώνιο, το να έχεις χρόνο και ενέργεια για σεξ δεν είναι πάντα τόσο εύκολο όσο ακούγεται.

Τους αντρικούς οργασμούς είναι εύκολο να τους καταλάβετε – επειδή είναι εξωτερικοί. Αλλά οι γυναικείοι οργασμοί μπορεί να είναι πιο μυστηριώδεις ακόμα και από ένα βιβλίο του Ντιν Κουντς. Και αυτό γιατί πολλοί από εμάς δεν μπορούμε πραγματικά να καταλάβουμε τι συμβαίνει φυσιολογικά. Στην ουσία, όταν μια γυναίκα ερεθίζεται σε σημείο να φτάσει σε οργασμό, τα τείχη της μήτρας συστέλλονται – και μπορεί να δοκιμάσει τις ρυθμικές, μυϊκές συστολές της μήτρας, του κόλπου και της κλειτορίδας.

Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική. Για κάποιες μπορεί ο οργασμός να είναι ένας πίδακας ζεστού νερού. Για άλλες, μπορεί να μην είναι τίποτα παραπάνω παρά ένα στιγμιαίο φτερούγισμα. Αλλά εδώ βρίσκεται αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν πολλοί άνδρες: Επειδή δεν μπορούν να φανταστούν το σεξ χωρίς οργασμό, πολλοί άνδρες δεν μπορούν να εκτιμήσουν το γεγονός ότι οι γυναίκες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το σεξ χωρίς οργασμό.

Επομένως, αντί να βάλετε σαν τελικό στόχο τον γυναικείο οργασμό, πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας στο να βεβαιωθείτε ότι η γυναίκα απολαμβάνει την σεξουαλική επαφή. Μερικές γυναίκες δεν χρειάζεται να έχουν οργασμό για να απολαύσουν το σεξ, ενώ κάποιες άλλες μπορούν εύκολα να έχουν πολλαπλούς οργασμούς.

Η απουσία ενός οργασμού δεν σημαίνει αποτυχία, αλλά η απουσία της διέγερσης συνήθως σημαίνει. Αν σκεφτείτε ότι ο μέσος άνδρας επιτυγχάνει οργασμό σε τρία με πέντε λεπτά και η μέση γυναίκα χρειάζεται τέσσερις φορές περισσότερο χρόνο, μπορείτε να καταλάβετε γιατί πολλές γυναίκες δεν θα έχουν οργασμό σε κάθε σεξουαλική συνεύρεση.

Προσθέστε επίσης την πίεση που νιώθουν πολλές γυναίκες προκειμένου να έχουν οργασμό και μια σεξουαλική συνεύρεση μπορεί να γίνει πολύ αγχώδης. Και αυτό σχεδόν εγγυάται ότι μία γυναίκα δεν θα έχει οργασμό. Λέγεται ότι οι γυναίκες προσποιούνται στον οργασμό επειδή οι άντρες προσποιούνται στα προκαταρκτικά. Σε αυτό το σημείο κυρίως βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα ανάμεσα στα ζευγάρια – η έλλειψη συμβατών επιπέδων λίμπιντο ή διέγερσης. Για να βελτιώσετε την σεξουαλική επιθυμία της γυναίκας, προσθέστε περισσότερα προκαταρκτικά.

Περισσότερα προκαταρκτικά σημαίνει περισσότερη «υγρασία», το οποίο συνεπάγεται μεγαλύτερη ευχαρίστηση. Για να βοηθήσετε να αυξηθεί η υγρασία, μπορείτε να αυξήσετε με ασφάλεια την λίπανση με υδροδιαλυτά λιπαντικά, όπως το K-Y Jelly ή λιποδιαλυτά πηκτώματα. Και για κάποιο λόγο, η κρέμα τεστοστερόνης – την βάζετε κατευθείαν στην κλειτορίδα δύο φορές την ημέρα- βοηθάει στην αύξηση της διέγερσης, της λίμπιντο και στην ένταση του οργασμού.