Ήμασταν μαζί 1,5 χρόνο, περνούσαμε ωραία, αλλά με έπιασαν οι ζήλιες και αρχίσαμε τους τσακωμούς. Τώρα μου λέει ότι βαριέται και δεν θέλει σχέση. Τι να κάνω για να μην τον χάσω;

Ήμασταν μαζί 1,5 χρόνο, περνούσαμε ωραία, αλλά με έπιασαν οι ζήλιες και αρχίσαμε τους τσακωμούς. Τώρα μου λέει ότι βαριέται και δεν θέλει σχέση. Τι να κάνω για να μην τον χάσω;

Γεια σας,

Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να πω τι με προβληματίζει. Είμαι 22 χρονών και είμαι με κάποιον εδώ και 1,5 χρόνο. Έχουμε την ίδια ηλικία. Στην αρχή της σχέσης ήμασταν πολύ καλά, έδειχνε πολύ ερωτευμένος, μιλούσαμε συχνά, βγαίναμε πολύ. Έκανε πολλά για μένα. Αλλά το τελευταίο καιρό η σχέση μας έχει γίνει πολύ πιεστική, ζηλεύω πολύ. Του απαγορεύω να κάνει κάποια πράγματα με αποτέλεσμα να τσακωνόμαστε συνέχεια, να μην βγαίνουμε τόσο πολύ, να μην μιλάμε τόσο πολύ και το κυριότερο να μην έχουμε τι να πούμε όταν βγαίνουμε.
Πρόσφατα μου ανακοίνωσε ότι βαριέται και οτι δεν είναι έτοιμος τελικά να κάνει σοβαρή σχέση, επειδή είναι μικρός ακόμα σε ηλικία ενώ στην αρχή ήθελε σοβαρή σχέση. Μου είπε επίσης οτι βαριέται εύκολα σε μια σχέση.
Δεν θέλω να τον χάσω. Μπορείτε να μου πείτε τι να κάνω για να κρατήσω την σχέση ζωντανή και να μην βαριέται;

Αγαπητή φίλη,

Ό,τι και να σου πω εγώ πλέον είναι λίγο. Η αλήθεια είναι ότι κατάφερες να τα κάνεις εσύ όλα λάθος! Και πίστεψέ με, θέλει προσπάθεια αυτό.

Να σου πω τι πιστεύω;
Δεν είναι ότι βαριέται, δεν είναι ότι νιώθει μικρός, δεν είναι ότι... δεν είναι έτοιμος για σοβαρή σχέση. Βέβαια, θα αναρωτιέσαι, γιατί στα είπε όλα αυτά. Εύκολη απάντηση: Για να σε ξεφορτωθεί! Τόσο απλά. Και, ειλικρινά, τον καταλαβαίνω.
Τον νιώθω. Και εγώ στη θέση του θα την είχα κάνει με ελαφρά πηδηματάκια.

Γιατί τον καταλαβαίνω; «Του απαγορεύω να κάνει κάποια πράγματα». Αλήθεια; Ποια είσαι ρε κοπελιά, που απαγορεύεις στον άλλον να κάνει πράγματα; Σχέση έχετε, δεν σου έχει υποσχεθεί αιώνια υπακοή και δεν είναι υπηρέτης σου.
Ακούς εκεί του απαγορεύεις.

Και ναι, μπορεί στην αρχή να ήθελε σοβαρή σχέση, αλλά στην τελική αναθεώρησε, γιατί πολύ απλά δεν την παλεύει μαζί σου. Και δεν νομίζω ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα καθόντουσαν σε μια σχέση την ώρα που τους απαγορεύουν να κάνουν πράγματα.
Οι σχέσεις είναι για να περνάς καλά. Αν μοιάζει με φυλακή, ε τότε, καλύτερα να είσαι μόνος σου.

Τι καταλαβαίνεις από τα παραπάνω; Αν δεν θέλεις να τον χάσεις, ζήτα του συγγνώμη και πες του ότι θα αλλάξεις συμπεριφορά. Και να το κάνεις.
Αν και ίσως να είναι λίγο αργά πλέον.

Στείλτε κι εσείς τις δικές σας ιστορίες στον Dr. Love ΕΔΩ