Αγαπώ την κοπέλα μου αλλά γκρινιάζει συνέχεια επειδή ζηλεύει μια φίλη μου. Πλέον νιώθω ότι βρισκόμαστε στα χωρίσματα. Τι να κάνω για να την κρατήσω;

Αγαπώ την κοπέλα μου αλλά γκρινιάζει συνέχεια επειδή ζηλεύει μια φίλη μου. Πλέον νιώθω ότι βρισκόμαστε στα χωρίσματα. Τι να κάνω για να την κρατήσω;

Γεια σας,

Είμαι εδώ και 1 χρόνο και κάτι με μια κοπέλα. Όλα ήταν τέλεια μέχρι που άρχισε να πιστεύει ότι κάποτε σίγουρα θα μου άρεσε μια πολύ καλή μου φίλη. Ουδέποτε μου άρεσε, αλλά όσο και αν της το ξεκαθάρισα όσο κι αν της το εξηγούσα, δεν έφευγε απο το μυαλό της.
Εν τέλει, αυτή η συνεχόμενη γκρίνια της γι' αυτή την φίλη μου, με κούραζε, αλλά κατά τα άλλα τα πηγαίναμε πολύ καλά και είχαμε μια πολύ όμορφη σχέση.
Μέχρι που εμφανίσθηκε πάλι αυτό το πρόβλημα με την φίλη μου και έφτασα στα όρια μου. Προφανώς είχε κουραστεί και αυτή από όλο αυτό το θέμα ωστόσο, συνέχιζε να γκρινιάζει με αμείωτους ρυθμούς.
Πιστεύω οτι είμαστε στα χωρίσματα και σε αυτό φταίω εγώ, μιας και σε ενα μεγάλο μέρος της διάρκειας της σχέσης μας, υπήρξαν στιγμές που μιλούσα για κάποια θέματα της σχέσης μου πρώτα με την φίλη μου και μετά με την κοπέλα μου. Της το είπα αυτό και φυσικά την εξόργισε, καθώς πίστεψε οτι υπέστη μια μορφή προδοσίας απο μέρους μου.
Τώρα λέει ότι δεν νιώθει για μένα ο,τι ένιωθε παλιότερα. Πιστεύεις οτι ενα γυαλί που ραγίζει, μπορεί να ξανακολλήσει; Υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να είμαι πάλι μαζί της; Γιατί το θέμα είναι οτι δεν θέλω να την χάσω.
Sorry για το μακροσκελές μήνυμα αλλά έπρεπε να παραθέσω πολλές λεπτομέρειες.

Φίλε μου,

Ειλικρινά, σε καταλαβαίνω που δεν θέλεις να τη χάσεις. Είναι τόσο ωραία να ακούς συνέχεια γκρίνια από τη φίλη σου! Σαν να κελαηδάνε πουλάκια. Δεν ξέρεις πόσο σε ζηλεύω (not!).

Θα απαντήσω στην απορία σου και μετά θα σου αναλύσω τις σκέψεις μου. Είδες στο δίνω στο πιάτο να πάρεις την απάντησή σου και να βγεις από το site μετά! Αν δεν θέλεις δεν πας παρακάτω.

Ναι, πιστεύω ότι αν σπάσει το γυαλί μπορεί να ξανακολλήσει. Ουκ ολίγα ζευγάρια ξέρω που ενώ χώρισαν (κάποια πάνω από μία φορά!) στο τέλος τα βρήκαν. Αλλά για να ξανακολλήσει το γυαλί χρειάζονται κάποιες θυσίες. Κάποιες υποχωρήσεις. Πρέπει να καταλάβετε τα λάθη σας, να λύσετε τις διαφορές σας και να συνεχίσετε χωρίς απωθημένα και γκρίνιες.
Δεν είναι απλό, δεν είναι αδύνατο.

Και τώρα λέω τις σκέψεις μου (είναι το σημείο που αν θέλεις δεν συνεχίζεις να διαβάζεις). Όχι; Είσαι έτοιμος να τα ακούσεις; Πάρε να έχεις λοιπόν.

Εγώ στη θέση σου θα την τελείωνα την κατάσταση. Θα χώριζα και θα συνέχιζα τη ζωή μου. Γιατί αν είναι τα πράγματα όπως μου τα λες, δηλαδή δεν τρέχει τίποτα με αυτή τη φίλη σου, δεν είχε παιχτεί κάτι παλιότερα, δεν σου στέλνει περίεργα μηνύματα που δηλώνουν κρυφό πάθος και δεν της έχεις δώσει δικαιώματα, τότε η κοπέλα σου είναι κουκουρούκου. Για να μην πω ότι τα έχει παίξει.

Με λίγα λόγια θα συνεχίσει να πιστεύει ότι κάτι θα παίξει με αυτή τη φίλη σου και ότι θα την προδώσεις κάποια στιγμή και ότι θα της παίξεις κάτι πίσω από την πλάτη της. Με λίγα λόγια έχει τα θεματάκια της και δεν φταις εσύ για αυτό. Το μυαλό της φταίει. Και η φαντασία της.

Και όχι φίλε, δεν είναι λάθος που συζήτησες με κάποια φίλη σου τα προβλήματα που έχεις στη σχέση σου (που είναι μόνο φίλη σου, επιμένω σε αυτό). Όλος ο κόσμος αυτό κάνει, γιατί οι φιλίες θα είναι πάντα δίπλα σου ενώ οι σχέσεις αλλάζουν. Για αυτό τα συζητάμε με τους φίλους μας όλα αυτά.
Το λάθος σου είναι ότι είπες στην κοπέλα σου ότι το έκανες. Ενώ ξέρεις το πρόβλημά της. Καλά να πάθεις και εσύ. Φα'τα τώρα...

ΥΓ.: «Η συνεχόμενη γκρίνια της με κούραζε, αλλά κατά τα άλλα τα πηγαίναμε πολύ καλά». Πόσο γέλασα δεν φαντάζεσαι με αυτή την ατάκα. Δηλαδή το «κατά τα άλλα» πότε ήταν; Όταν κοιμόταν; (ναι, ακόμα γελάω).

Στείλτε κι εσείς τις δικές σας ιστορίες στον Dr. Love ΕΔΩ