Τσακωνόμαστε συνέχεια επειδή περνά πολύ χρόνο με τους κολλητούς του. Αυτός λέει πως με αγαπάει αλλά υπερβάλω, εγώ πως δεν με σκέφτεται. Μήπως εγώ έχω το πρόβλημα;

Τσακωνόμαστε συνέχεια επειδή περνά πολύ χρόνο με τους κολλητούς του. Αυτός λέει πως με αγαπάει αλλά υπερβάλω, εγώ πως δεν με σκέφτεται. Μήπως εγώ έχω το πρόβλημα;

Γεια σας,

Είμαι 20 χρονών και έχω μια σχέση εδώ και 4 χρόνια σχεδόν με ένα αγόρι 2 χρόνια μεγαλύτερό μου. Σε γενικές γραμμές η σχέση μας είναι πολύ καλή, γνωρίζονται οι δικοί μας, περνάμε σε γενικές γραμμές χρόνο μαζί και μερικές φορές την εβδομάδα μένουμε και μαζί στο σπίτι του!
Αυτό που με κάνει εμένα να σκέφτομαι είναι μπας και τελικά εγώ είμαι αυτή που έχει το πρόβλημα και δημιουργώ πρόβλημα στην σχέση μας. Ο φίλος μου έχει κάποιους κολλητούς (3 αγόρια) και είναι αρκετά δεμένοι μεταξύ τους! Τις ημέρες που είμαστε μαζί είναι λιγότερες οι φορές που θα περάσουμε χρόνο όλοι μαζί, δηλαδή οι φίλοι του, εμείς και οι φίλες μου! Συνήθως δεν έρχονται αν δεν είναι οι φίλες μου ούτε καν για 10 λεπτά. Τους λέμε εμείς να έρθουν απλά για λίγο αλλά συνεχώς το αποφεύγουν, εκτός και αν θα υπάρχουν φίλες μου (να προσθέσω οτι αυτά τα αγόρια είναι ελεύθερα). Το τελευταίο διάστημα μέναμε μαζί από την Παρασκευή μέχρι την Τρίτη και μέσα σε αυτές τις ημέρες όσες φορές και να τους καλέσουμε να έρθουν στο σπίτι το απέφευγαν, βρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες. Όταν όμως εγώ εξαφανιστώ από το σπίτι του φίλου μου αυτοί αμέσως πηγαίνουν. Η δικαιολογία που είπαν όταν συζήτησα με ένα αγόρι από την παρέα του, ήταν επειδή όταν είμαι εγώ εκεί δεν θέλει να ενοχλεί και να νιώθει βάρος. Τέλος πάντων για να μην αναφέρω λεπτομέρειες, αυτό το συζητήσαμε και κάπως το λύσαμε Το πρόβλημα μου είναι πως τις ήμερες που δεν είμαι εγώ με το αγόρι μου, αυτός είναι καθημερινά (απο την ώρα που θα ξυπνήσουν μέχρι αργά το βράδυ,
μπορεί και πρωινές ώρες) μαζί τους και κάνουν διάφορες δραστηριότητες. Τις ώρες αυτές δεν μιλάμε και τόσο πολύ με το αγόρι μου, νιώθω ότι δεν θυμάται ότι υπάρχω μερικές φορές.
Τσακωθήκαμε αρκετές φορές για το θέμα αυτό αλλά όλο και επαναλαμβάνεται. Νιώθω ότι κάποιες φόρες προτιμά να είναι με τους παρέες του, όμως συνεχώς λέει οτι με αγαπάει και ότι του αρέσει που μένουμε μαζί και ότι μακάρι να μπορούσαμε να μέναμε μαζί για πάντα.
Τώρα τελευταία τσακωθήκαμε γιατί ήταν να πάμε διακοπές και με τρόπο μου είπε ότι είναι καλύτερα να μην βρεθούμε τις προηγούμενες μέρες, γιατί θα είμαστε ολόκληρη εβδομάδα μαζί και θέλει να περάσει χρόνο και με τους φίλους του.
Θέλει να είναι καλά με όλους, λέει και να μην έχει διαφωνίες με κανένα. Αυτό με ενόχλησε πάρα πολύ, ώρες-ώρες νιώθω πώς βάζει πάνω από όλους τους παρέες του. Όταν του το είπα θύμωσε και τσακωθήκαμε πως δεν καταλαβαίνω αυτά που μου λέει και πως κάνω πρόβλημα χωρίς να υπάρχει.
Πες μου την άποψη σου; Τελικά όντως έχει δίκιο και λες εγώ να έχω πρόβλημα; Λες να ζηλεύω τις παρέες του για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω και να τα κάνω όλα αυτά;


Αγαπητή φίλη,

Θα σου απαντήσω πολύ ειλικρινά και χωρίς να παρατείνω την αγωνία σου. Ναι, εσύ έχεις το πρόβλημα. Δεν το συζητάω. Δεν χωράει κουβέντα. Τέλος.

Προφανώς όμως θέλεις να μάθεις και το γιατί ε; Ναι, μάλλον. Οκ, κοίτα να δεις πως έχουν τα πράγματα. Αν σε είχε γραμμένη, δεν σου έδινε καμιά σημασία, έκανες να τον δεις εβδομάδα και μίλαγες μία στο τόσο μαζί του, τότε θα έλεγα ότι έχεις δίκιο βουνό. Αλλά μόνο αυτό δεν συμβαίνει.
Το παιδί σου δείχνει ότι σε αγαπάει, δείχνει ότι σε προσέχει, δείχνει ότι θέλει να είσαι καλά και να περνάτε καλά. Τέσσερα χρόνια δεν είναι εύκολο και όμως τα πάτε μια χαρά. Άρα, ναι, επιμένω ότι εσύ έχεις το πρόβλημα σε αυτή τη φάση.

Κοίτα να δεις, επειδή κάποιος έχει σχέση, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχει και φίλους. Και μάλιστα να κάνει και παρέα μαζί τους. Βλέπεις η μεγαλύτερη μαλακία που κάνουν οι περισσότεροι (ειδικά σε αυτές τις περίεργες ηλικίες των 20) όταν μπαίνουν σε μια σχέση, είναι να εξαφανίζονται από όλο τον κόσμο και να ζουν τον έρωτά τους.
Και όχι δεν διαφωνώ που ζουν τον έρωτά τους, αλλά με την εξαφάνιση διαφωνώ. Άλλωστε, όπως λένε και οι παλιοί «οι σχέσεις έρχονται και φεύγουν, αλλά οι φίλοι μένουν».

Αυτό που μπορώ να σε συμβουλέψω είναι να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τη σχέση σου. Και παράλληλα να αφήσεις και τον φίλο σου να απολαύσει και την παρέα του. Καλό σε όλους θα κάνει αυτή η ισορροπία.

ΥΓ.: Στο μοναδικό που θα διαφωνούσα θα ήταν αν οι δραστηριότητες που κάνει με τους κολλητούς του είχαν σχέση με άλλες γκόμενες. Εκεί όχι απλά να του κόψεις τα κολλητιλίκια, αλλά να του κόψεις και τον κώλο. Εγώ μαζί σου.

ΥΓ.1: Άντε μωρέ και εσύ. Κάνε στους κολλητούς καμιά κατάσταση με τις φίλες σου να ηρεμήσετε όλοι σας. Τόσο δύσκολο είναι;

Στείλτε κι εσείς τις δικές σας ιστορίες στον Dr. Love ΕΔΩ