Μου αρέσει πολύ αλλά έχουμε ελεύθερη σχέση. Τι να κάνω για να μην τον χάσω από τη ζωή μου;

Μου αρέσει πολύ αλλά έχουμε ελεύθερη σχέση. Τι να κάνω για να μην τον χάσω από τη ζωή μου;

Γεια σας,

Ξεκίνησα κάτι μαζί του ενώ ήξερα ότι θα φύγω για 4 μήνες στο εξωτερικό. Στην αρχή δε περίμενα ότι θα νιώσω κάτι παραπάνω γι'αυτόν μιας και δεν ήθελα σχέση εκείνον τον καιρό, αλλά ο χρόνος που περνούσα μαζί του, οι στιγμές χαλάρωσης και γέλιου με έκαναν να νιώσω πράγματα για αυτόν. Εκείνος ήταν και είναι σε μια φάση που δε θέλει να δεσμευτεί και ένας λόγος είναι ότι έχει πληγωθεί από προηγούμενη σχέση και έχει τις αμφιβολίες του.
Έφυγα από Ελλάδα πριν από 1 μίση μήνα και πριν φύγω συμφωνήσαμε να μιλάμε και να έχουμε επικοινωνία και όντως μιλάμε κάθε μέρα και σε λίγες μέρες θα έρθει να με δει. Βέβαια συμφωνήσαμε σε μια ελεύθερη σχέση όπου ο ένας μπορεί να κάνει ότι θέλει με τον όρο να μη το μάθει ο άλλος. Ξέρω ακούγεται λίγο γελοίο αλλά έτσι συμφωνήσαμε. Το θέμα είναι ότι μέσα σε αυτόν τον 1 μίση μήνα υπέκυψα στον πειρασμό, στην αρχή δεν είχα τύψεις δε το μετάνιωσα, αλλά πριν λίγες μέρες μιλώντας με φιλικό μας πρόσωπο έμαθα πως νιώθει τώρα που λείπω. Μου είπε πράγματα που δεν έχει τολμήσει να μου πει αυτός και αρχίζω να αναρωτιέμαι μήπως δεν ήταν σωστό αυτό που έκανα και τελικά θεωρείται απιστία; Μ'αγαπάει τελικά και φοβάται να μου το πει;
Σε 3 μήνες γυρνάω και δε θέλω να τον χάσω γιατί ξέρω ότι είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Φυσικά δε θέλω να τον πιέσω να κάνουμε σχέση αλλά πως να του δείξω ότι αν δε τολμήσει να νιώσει και να αφεθεί δε θα μάθει ποτέ αν άξιζε αυτό που ζούμε. Γιατί ίσως τελικά να έκανα ανοησίες και επιπολαιότητες, αλλά δεν έχω πάψει στιγμή να τον σκέφτομαι και να τον αναζητάω.

Αγαπητή φίλη,

Καταρχήν να σου πω ότι δεν το βρίσκω γελοίο όλο αυτό το deal που κάνατε μεταξύ σας. Ξέρεις, ελεύθερη σχέση, που ο κάθενας κάνει ό,τι θέλει, αρκεί να μην το μάθει ο άλλος. Πίστεψέ με, ξέρω τουλάχιστον 10 άνδρες που θα ήθελαν αυτό το deal στις σχέσεις τους. Εύγε, γιατί δώσατε και απάντηση σε όσους λένε ότι δεν είμαστε Ευρωπαίοι. Καλέ, Σουηδία έχουμε γίνει (τουλάχιστον στις σχέσεις).
Κοίτα τώρα, όλο αυτό το θέμα περί απιστίας. Τα πράγματα είναι αρκετά σχετικά και το θέμα είναι το τι θέλεις να πιστέψεις. Μεταξύ μας κράτα αυτό που σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. Δηλαδή...

Εκδοχή 1: Όχι καλό μου, δεν το απάτησες. Άλλωστε είχατε κάνει συμφωνία και μέσα σε αυτά τα πλαίσια κινήθηκες. Απλά ελπίζω να μην το μάθει ο άλλος. Και στη τελική που ξέρεις τι έχει κάνει αυτός;
Εκδοχή 2: Ναι, τον έχεις απατήσει. Γιατί μπορεί αυτή η συμφωνία να έγινε για λόγους ευκολίας και απόστασης, αλλά από την ώρα που έκανες κάτι ενώ έχεις αισθήματα για τον άλλον, τότε όπως και να το κάνεις είναι απιστία.
Είδες; Μπορείς να το εξηγήσεις από πολλές πλευρές αυτό. Εγώ στη θέση σου θα κράταγα την «εκδοχή 1».

Όσο για το που θα πάει μεταξύ σας; Μάντης δεν είμαι, αλλά καλό είναι να μην κάνεις σχέδια στο μυαλό σου. Ξέρεις πολύ ροζ και ρομαντικά και ανεβάσεις πολύ τις προσδοκίες σου. Όχι για τίποτα άλλο, αλλά καλό είναι να κάνεις υπομονή μέχρι να επιστρέψεις στην Ελλάδα.

Συνέχισε αυτή την επικοινωνία μαζί του, αφού σου αρέσει κιόλας, αλλά τις πιο σοβαρές αποφάσεις περίμενε να τις συζητήσετε όταν θα είστε μαζί. Από κοντά. Τότε θα φανεί τι θέλει ο καθένας και τότε θα γίνουν και οι κατάλληλες κινήσεις. Ίσως να μην χρειαστεί να τον πιέσεις, καθώς μέχρι τότε μπορεί να έχουν δημιουργηθεί οι βάσεις μιας σταθερής σχέσης. Άρα, υπομονή.

Ένα είναι το σίγουρο πάντως: καλύτερα να μην μάθει ότι υπέκυψες στον πειρασμό.

Στείλτε κι εσείς τις δικές σας ιστορίες στον Dr. Love ΕΔΩ