Μου αρέσει ένας άντρας από τη δουλειά, αλλά δεν ξέρω πώς να τον προσεγγίσω. Τι να κάνω;

Μου αρέσει ένας άντρας από τη δουλειά, αλλά δεν ξέρω πώς να τον προσεγγίσω. Τι να κάνω;

Καλησπέρα,

Το θέμα μου ειναι λίγο περίπλοκο. Αρχικά νομίζω πως δεν μπορώ να ξεχωρίσω ή μάλλον δεν ξέρω αν είμαι ερωτευμένη ή ενθουσιασμένη.
Εδώ και 2 μήνες εχω «κολλήσει» με έναν μεγαλύτερο μου αρκετά χρόνια και δεν μπορώ αν δεν τον βλεπω. Νιώθω οτι τον σκέφτομαι πολλές φορές μεσα στην ημέρα και επιδιώκω με καθε τρόπο να τον συναντήσω έστω και για λίγο. Την μια πετάω όταν ξεφύγει από τα τυπικά «γεια σου» και «τι κάνεις», και την άλλη πέφτω σε κατάθλιψη αν είναι απλά φιλικός.
Από την μεριά του βλέπω πως υπάρχει ένα ενδιαφέρον αλλά επειδή τον συναντάω μόνο στον χώρο της δουλειάς φοβάμαι οτι διστάζει και δεν μπορεί να κάνει κατι. Το πρόβλημα μου είναι οτι ναι μεν θέλω να τον πλησιάσω και να σπάσει ο πάγος μεταξύ μας αλλά πως;
Με το να τρέχω από πίσω του δεν εχει νόημα γιατι θα το καταλάβει και θα με «παίζει» αν δεν με βλέπει όπως εγώ. Αλλά πως να του δώσω ενα πάτημα; Με παρασύρει ο ενθουσιασμός μου και νιώθω σαν να τρέχω απο πίσω του.


Αγαπητή φίλη,

Καταρχήν σου λέω να μην νιώθεις άσχημα για αυτό το δίλημμά σου, γιατί πολλοί είναι αυτοί που στο ξεκίνημα μιας σχέσης («κολλήματος» στην δικιά σου περίπτωση) δεν ξέρουν αν είναι ερωτευμένοι ή ενθουσιασμένοι. Αλλά αυτό λύνεται στην πορεία, όταν περνάς χρόνο με τον άλλον και τον ζεις. Τότε καταλαβαίνεις τι πραγματικά νιώθεις.

Βέβαια εσύ για να φτάσεις σε αυτό το σημείο θα πρέπει να γίνει και το πρώτο βήμα μεταξύ σας. Και δεν εννοώ σχέση - εννοώ να αρχίσετε να έχετε επικοινωνία. Ναι, ok, καταλαβαίνω ότι μέσα στη δουλειά είναι δύσκολο να κάνει κάποιος μια κίνηση - πολλά τα βλέμματα που σας κοιτούν, πολλοί οι ψίθυροι μετά. Ιδιαίτερα αν τα πράγματα δεν πάνε καλά.
Αλλά υπάρχει λύση και για αυτό. Πρέπει κάπως να μιλήσετε εκτός δουλειάς. Και όχι δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις να συμβεί. Ούτε χρειάζεται να καρφωθείς λέγοντας μόνο σε αυτόν να βγείτε. Δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι εσύ με τους συναδέλφους σου από τη δουλειά δεν βγαίνετε έξω για ποτό; Ούτε μια φορά;
Και έτσι να είναι δεν μπορείς να σκαρφιστείς κάτι; Έλα, εγώ πρέπει να στα λέω αυτά; Γυναίκα είσαι. Γενέθλια, γιορτή, κάτι τέλος πάντων. Και πες στα παιδιά από τη δουλειά να πάτε για ένα ποτό. Και εκεί βλέπεις τι παίζει.

Έλα, έχει μπει για τα καλά η άνοιξη. Ας αρχίσει το παιχνίδι.

Στείλτε κι εσείς τις δικές σας ιστορίες στον Dr. Love ΕΔΩ