Να μείνω με τον φίλο μου ή να ενδώσω σε μια νέα γνωριμία που έκανα; Είμαι σε δίλημμα.

Να μείνω με τον φίλο μου ή να ενδώσω σε μια νέα γνωριμία που έκανα; Είμαι σε δίλημμα.

Γεια σου Dr. Love!

Σου γράφω γιατί νομίζω οτι έχω σοβαρό πρόβλημα. Ή τουλάχιστον έτσι το έχω στο μυαλό μου.Είμαι σε ένα ερωτικό δίλημμα και δε μπορώ να αποφασίσω τι θέλω.

Με τον ένα είμαστε μαζί 2 χρόνια σχεδόν, και εδώ και πολλούς μήνες με αγνοούσε και αδιαφορούσε για μένα, καταρρακώνοντας έτσι την ψυχολογία μου και κάνοντας με χάλια. Κάποια στιγμή "ξύπνησα" και του ζήτησα να χωρίσουμε, κάτι που δεν το πήρε στα σοβαρά μέχρι που με είδε να βγαίνω και να περνάω καλά, οπότε και άρχισε να κλαίει και να μου λέει πως δε μπορεί χωρίς εμένα και θα κάνει τα πάντα για να είμαστε ξανά όπως πριν. Εγώ παρόλα αυτά νιώθω πως κάτι μέσα μου ράγισε, μάλλον ανεπανόρθωτα.

Ο άλλος με προσέγγισε στην αρχή φιλικά, και υπάρχει μεταξύ μας μια έλξη και ένα "παιχνίδι" που με ανανεώνει και μου αρέσει πολύ. Βρισκόμαστε σε παρέες μιλώντας και γελώντας αδιάκοπα, μιλάμε καθημερινά και ταιριάζουμε πάρα πολύ. Το ακόμα "χειρότερο" είναι ότι τριγυρνάει στο μυαλό μου όλη μέρα. Είναι σχεδόν ξεκάθαρο ότι του αρέσω και περιμένει την αφορμή για να κάνει κίνηση.

Δεν ξέρω αν βοηθάει παραπάνω, αλλά πληροφορώ πως είμαι 20 χρονών.

Η συμβουλή σου θα μου ήταν παραπάνω από χρήσιμη.


Αγαπητή φίλη,

Καταρχήν να σου ευχηθώ αυτά τα διλήμματα να είναι και τα μοναδικά που θα αντιμετωπίσεις στη ζωή σου - αν και έτσι όπως είναι οι καιροί, δύσκολο το βλέπω.
Κατά δεύτερο είμαι σίγουρος ότι ξέρεις και την απάντηση στο πρόβλημά σου και τον δρόμο που θα ακολουθήσεις στο δίλημμά σου. Γιατί το θέμα σου είναι αρκετά ξεκάθαρο και απλά νομίζω πως θέλεις ένα μικρό σπρώξιμο.

Η αλήθεια είναι πως τις δύο καταστάσεις -δηλαδή τη σχέση σου και τη νέα γνωριμία- πρέπει να τις αντιμετωπίσεις ξεχωριστά. Άρα πάμε να τα δούμε ένα-ένα τα πράγματα.

Για αρχή ο φίλος σου. Αφού δεν περνάς καλά και δεν νιώθεις όπως παλιά, γιατί να είστε μαζί; Θα μου πεις 2 χρόνια είναι αυτά, αλλά μεταξύ μας τώρα, είσαι 20 χρονών, ξέρεις πόσες ωραίες στιγμές θα ζήσεις στο μέλλον;
Επιπλέον και μόνο που σε αγνοούσε τόσο καιρό, δείχνει πολλά. Ο τύπος σε θεωρούσε δεδομένη και πίστεψέ με αυτό δεν είναι ποτέ ωραίο σε μια σχέση. Αν πιστεύεις ότι αξίζει τον κόπο, ναι, τότε να του δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία ώστε να γίνουν τα πράγματα όπως παλιά. Αλλά δεν θεωρώ ότι αξίζει.

Όσο για τη νέα γνωριμία που έκανες: το ξέρεις ότι πάντα η αρχή είναι ωραία ε; Υπάρχει ενθουσιασμός και αυτό το παιχνίδι της πρώτης γνωριμίας. Αν περνάς καλά, τότε δεν υπάρχει λόγος να μην το δοκιμάσεις. Αλλά ήρεμα. Μην πέσεις με τα μούτρα από την αρχή. Σιγά-σιγά για να δεις και πώς πάει.

Βασική αρχή όμως να έχεις λύσει την κατάσταση με τη σχέση σου. Ωραία τα παιχνίδια, αλλά ακόμα πιο ωραία τα πράγματα που είναι ξεκάθαρα.

Στείλτε κι εσείς τις δικές σας ιστορίες στον Dr. Love ΕΔΩ