Ήμασταν μαζί 6 χρόνια, τον χώρισα αλλά είμαι χάλια. Να τον διεκδικήσω πάλι;

Ήμασταν μαζί 6 χρόνια, τον χώρισα αλλά είμαι χάλια. Να τον διεκδικήσω πάλι;

Γεια σας,

Είμαι 22 χρονών και είχα μια σχέση 6 χρόνια με έναν συνομήλικο μου. Εδώ και ένα μήνα έχουμε χωρίσει για τον λόγο ότι στο παρελθόν με είχε κερατώσει και με είχε αφήσει για άλλες κοπέλες αρκετές φορές, αλλά τίποτα δεν κρατούσε περισσότερο από μια εβδομάδα. Ξανά γύριζε πάλι πίσω σ' εμένα. Συνεχώς τον συγχωρούσα γιατί τον αγαπάω και τον δικαιολογούσα γιατί ήταν ένα παιδί 18 χρονών, και όλοι κάνουμε λάθη στη ζωή μας.
Η απόφαση στο να χωρίσουμε ήταν δική μου, αυτή τη φορά, γιατί συνεχώς γκρίνιαζα για το παρελθόν του και τον απομάκρυνα απο κοντά μου. Έναν μήνα τώρα είμαι χάλια παρόλο που ήταν δική μου απόφαση.
Πριν μία εβδομάδα εμφανίστηκε, στέλνοντάς μου μήνυμα, γιατί κάποιος του είπε ότι προχώρησα τη ζωή μου και βρήκα άλλον, κάτι τέτοιο βέβαια δεν ισχύει. Ψέματα του είπαν αλλά δεν γνωρίζω τον λόγο που του το είπαν. Αυτός μου είπε ότι είναι μία κοπέλα που του στέλνει μηνύματα με την οποία πάνε μαζί στην ίδια σχολή. Μου είπε πως θα το σταματούσε μαζί της διότι δεν ήθελε να το συνεχίσει. Έχει αλλάξει η συμπεριφορά του,έχει γίνει πολύ ευαίσθητος. 'Η ο χωρισμός μας τον άλλαξε ή αυτή η κοπέλα.
Του είπα να μην σταματήσει να μιλάει μ' αυτή τη κοπέλα - το μετάνιωσα όμως την ίδια στιγμή. Και τώρα δεν ξέρω τι να κάνω. Πιστεύω πως μ' αγαπάει, το καταλαβαίνω και απ' τον τρόπο που με κοιτάει. Να τον διεκδικήσω ή να τον αφήσω; Και αν θέλει ας γυρίσει μόνος του. Δεν θέλω να τον χάσω απο τη ζωή μου και δεν ξέρω τι να κάνω...

Αγαπητή φίλη,

Προτού σου πω για την κατάσταση «βαράτε με κι ας κλαίω» στην οποία ζεις, να σου δώσω μερικές συμβουλές. Έτσι για το μέλλον.

Δεν θα κρίνω ότι σε κεράτωσε παλιά -δεν είναι σωστό, αλλά στη τελική εσύ επέλεγες να τον έχεις δίπλα σου μετά. Άρα από την ώρα που συγχωρείς κάποιον για τις βλακείες του, μετά δεν μπορείς να γκρινιάζεις και να έχεις απωθημένα. Θα μπορούσες να το έχεις τελειώσει μια και καλή όταν σε άφηνε για άλλες. Από την ώρα όμως που επέλεξες να είστε μαζί, τότε πρέπει να μηδενίζεις το κοντέρ.

Τώρα γιατί σου είπα πριν ότι είσαι σε φάση «βαράτε με κι ας κλαίω»; Επειδή σου δόθηκε η ευκαιρία και εσύ το έπαιξες cool και υπεράνω και τώρα, πάλι, είσαι χάλια.
Δεν ξέρεις ποιος του είπε ψέματα ή αν ήταν μια ψεύτικη αφορμή για να επικοινωνήσει μαζί σου. Το σίγουρο πάντως είναι πως το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να σε πάρει τηλέφωνο και αυτό δείχνει ότι ακόμα σε σκέφτεται.
Όχι, δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να τον διεκδικήσεις. Απλά το μόνο που θέλετε είναι λίγη επικοινωνία. Φαίνεται ότι ακόμα έχετε αισθήματα ο ένας για τον άλλον.