Χωρίσαμε μετά από 7 χρόνια,γιατί θέλει να κάνει κι άλλα στη ζωή του.Πώς να τον φέρω πίσω;

Χωρίσαμε μετά από 7 χρόνια,γιατί θέλει να κάνει κι άλλα στη ζωή του.Πώς να τον φέρω πίσω;

Καλησπέρα,

Εδώ και 3 εβδομάδες έχω χωρίσει από τον σύντροφο μου. Ήμασταν μαζί 7 χρόνια. Εδώ να σημειώσω κάτι σημαντικό. Εκείνος είναι 26 κι εγώ 38. Ναι υπάρχει μια διαφορά στην ηλικία μας, η οποία δεν είχε σταθεί εμπόδιο τόσα χρόνια. Για να είμαστε μαζί περάσαμε πολλά, πάρα πολλά. Φασαρίες και γκρίνιες από τους συγγενείς μας, μαλώματα μεταξύ μας μιας κι εγώ λόγω της διαφοράς στην αρχή πάντα είχα ανασφάλειες κι του το έλεγα. Βέβαια με καθησύχαζε εκείνος κι γενικότερα υπήρχε πολύ αγάπη και πιστεύω πως ακόμα υπάρχει.

Μου είπε πως θέλει να κάνει κι άλλα πράγματα για εκείνον. Πως θέλει να ζήσει κάποια πράγματα. Αυτό το καταλαβαίνω, δεν τον κατηγορώ. Ήταν μικρός και μπήκε σε μια σχέση μεγάλη. Περάσαμε 7 υπέροχα χρόνια. Μαζί του ένιωθα σαν να ήμουν στον παράδεισο. Ήμουν χαρούμενη κι αυτό φαινόταν παντού. Πλέον δεν είμαι καλά. Κλαίω συνέχεια και δεν έχω όρεξη για το παραμικρό. Σας παρακαλώ κι εγώ με την σειρά μου, πώς θα μπορούσα να τον φέρω πίσω;

Αγαπητή φίλη,

Είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα διαφωνήσουν με αυτό που θα πω, αλλά μιλάω από δικές μου εμπειρίες (δηλαδή αυτές που έχω δει στις παρέες μου). Σπάνια κρατάει μια σχέση με τέτοια διαφορά ανάμεσα σε άνδρα και γυναίκα - και ιδιαίτερα σε αυτές τις ηλικίες. Γιατί άλλο να είναι αυτός 50 και εσύ 60 για παράδειγμα και άλλο να είναι αυτός 27 και εσύ 38. Και ιδιαίτερα όταν αυτός μπήκε στη σχέση από 19 ετών, δηλαδή σχεδόν με το καλημέρα που βγήκε στη ζωή μετά το σχολείο.

Ναι, είναι λογικό κάποια στιγμή να θέλει να κάνει και άλλα πράγματα, να δει και άλλα πράγματα, όπως φυσικά και άλλες γυναίκες. Είναι στη φύση του ανθρώπου (και αρκετές φορές αυτό ισχύει και για τη πολύ μικρότερη γυναίκα).

Αλλά, από ότι κατάλαβα από το γράμμα σου, τα ξέρεις και εσύ αυτά. Το θέμα είναι πως να τον κάνεις να γυρίσει ε; Ειλικρινά πιστεύω ότι αν τον πιέσεις, δεν θα καταφέρεις τίποτα. Μάλλον περισσότερο θα φέρεις αντιδράσεις και κόντρα, παρά αυτόν πίσω. Θα σου έλεγα να του δώσεις λίγο χρόνο και να τον αφήσεις να δοκιμάσει να κάνει τα πράγματα τα οποία πιστεύει ότι θέλει. Πολλοί είναι αυτοί που το νιώθουν αυτό, αλλά σύντομα καταλαβαίνουν ότι δεν ήταν τίποτα άλλο πέρα από την περιέργεια και την πώρωση της στιγμής. Και όταν λέω να δώσεις λίγο χρόνο δεν εννοώ να περιμένεις για πάντα. Άφησε να περάσει το καλοκαιράκι και το βλέπεις από Σεπέμβριο πως θα είναι τα πράγματα.
Ναι, δεν είναι ότι πιο δίκαιο αυτό για σένα, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Η πίεση από πλευρά σου δεν θα φέρει κάτι. Άρα όταν δεν μπορείς να πιέσεις το αφήνεις να χαλαρώσει και βλέπεις που πάει.