Με τον φίλο μου έχουμε 13 χρόνια διαφορά και φοβάμαι να πω στους δικούς μου για τη σχέση.

Με τον φίλο μου έχουμε 13 χρόνια διαφορά και φοβάμαι να πω στους δικούς μου για τη σχέση.

Γεια σας,

Είμαι 21 χρονών και εδώ και 1,5 χρόνο έχω σχέση με έναν άνδρα από το χωριό 13 χρόνια μεγαλύτερο μου. Είμαι πολύ ερωτευμένη και δεν έχω κανένα παράπονο από αυτόν. Το μόνο πρόβλημα στη σχέση μας είναι ότι είναι κρυφή. Αυτό συμβαίνει διότι πριν από μένα είχε σχέση με την κόρη μίας φίλης της μητέρα μου. Αυτός βέβαια,τον τελευταίο καιρό μου λέει ότι είναι η ώρα πια να μην κρυβόμαστε. Εγώ βέβαια φοβάμαι την αντίδραση των γονιών μου (για τους οποίους πιστεύω πως θα αντιδράσουν άσχημα) και της πρώην του (η οποία έχει προχωρήσει στην ζωή της).

Αυτοί που ξέρουν για την σχέση μας είναι μόνο οι στενοί μας φίλοι. Οι φίλες μου στην πόλη που σπουδάζω δεν γνωρίζουν κάτι διότι φοβόμουν να τις εμπιστευτώ γιατί δεν τις ήξερα καλά. Όπως κατάλαβες,θα ήθελα να μου πεις αν πιστεύεις πως πρέπει να φανερώσω την σχέση μας και αν φίλες θα μπορέσουν να με συγχωρέσουν που τους το έκρυψα.

Σε ευχαριστώ πολύ.

Αγαπητή φίλη,

Κοίτα να δεις, μπορεί με μια πρώτη ματιά τα 13 χρόνια διαφορά να μοιάζουν πολλά, αλλά μεταξύ μας δεν είναι. Δηλαδή εσύ είσαι 21 και ο φίλος σου 34. Οκ, δεν είναι ούτε κάτι τρελό, ούτε κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά. Αν ήταν 60 ετών αυτός, τότε άλλαζε το θέμα.

Κοίτα να δεις. Ναι, μάλλον οι δικοί σου θα αντιδράσουν λίγο περίεργα, θα τους φανούν πολλά τα χρόνια, ενώ το ότι η πρώην του είναι κόρη οικογενειακής φίλης, δεν είναι και το καλύτερο. Και μεταξύ μας οι γονείς είναι κάπως υπερπροστατευτικοί σε αυτό το θέμα, ιδιαίτερα για το κοριτσάκι τους. Αλλά στην τελική είναι δική σου η ζωή κι αν εσύ είσαι χαρούμενη, τότε δεν έχεις κανένα λόγο να κρύβεσαι. Και πιστεύω ότι θα το καταλάβουν αυτό οι γονείς σου μετά από μια ήρεμη και ώριμη συζήτηση. Άντε, κι αν περάσει ένα μικρό χρονικό διάστημα για να το χωνέψουν. Όσο για τις φίλες σου, αν είναι πραγματικές φίλες, τότε δεν πρέπει να φοβάσαι. Εξήγησέ τους γιατί το έκανες και σίγουρα θα το καταλάβουν. Κουράγιο και να σκέφτεσαι πως αν είσαι εσύ χαρούμενη, αυτή είναι η ουσία.