Είχε για ένα χρόνο παράλληλη σχέση με την πρώην του.Τώρα ζητάει συγγνώμη.Να τον συγχωρήσω;

Γωγώ Φούντα
Είχε για ένα χρόνο παράλληλη σχέση με την πρώην του.Τώρα ζητάει συγγνώμη.Να τον συγχωρήσω;

Καλησπέρα,

Θα ήθελα κι εγώ να μοιραστώ μαζί σου αυτό που με προβληματίζει τον τελευταίο καιρό... Είχα για δύο χρόνια σχέση με κάποιον, ο οποίος τελικά αποδείχθηκε ότι τον δεύτερο χρόνο είχε παράλληλη σχέση. Τον τελευταίο χρόνο εγώ ζούσα στο εξωτερικό γιατί έκανα το μεταπτυχιακό μου. Ήμασταν όμως μια χαρά. Μιλούσαμε συνέχεια και πάντα μου έδειχνε τα συναισθήματά του.

Τον Δεκέμβριο εγώ θα ερχόμουν στην Αθήνα για να τον δω. Μια εβδομάδα πριν έρθω εξαφανίστηκε, δεν απαντούσε ούτε στα τηλέφωνα ούτε στα μηνύματά μου. Τη μέρα που έφευγα από την Αθήνα με πήρε και μου είπε ότι είχε κάποια οικογενειακά προβλήματα και για αυτό χάθηκε. Τον συγχώρεσα εγώ και συνεχίσαμε, όλα ήταν όπως πρώτα.

Μετά από μερικούς μήνες ανακαλύπτω από το facebook (είχε ανεβάσει φωτογραφία) ότι είχε πάει σε νησί μαζί με την πρώην του που ήταν έξι χρόνια μαζί. Εδώ να προσθέσω ότι δεν με είχε φίλη στο facebook γιατί παλιά είχαμε τσακωθεί και τον διέγραψα. Μου είπε ότι θα σβήσει το facebook και έτσι εγώ δεν του είχα πει ξανά να με κάνει φίλη. Τότε μου είπε ότι πέθανε κάποιος συγγενής της κοπέλας και πήγε εκεί γιατί τον γνώριζε. Είχε ένα μοναδικό τρόπο να κάνει τα μεγαλύτερα ψέματα να φαίνονται αλήθειες. Και πάλι όλα καλά μέχρι που για κακή του τύχη ανακάλυψα ότι είχε σχέση με αυτή την κοπέλα. Διακοπές μαζί, ποτά, εστιατόρια, τα πάντα και τα ανέβαζε κιόλας στο facebook!!!
Αφού του είπα ότι τα ξέρω όλα και μετά από πίεση, μου είπε την αλήθεια. Με άφησε ήσυχη για ένα μήνα και μόλις έμαθε ότι βγήκα δυο φορές με κάποιον εμφανίστηκε πάλι και μου πουλούσε έρωτες. Με παρακαλούσε να είμαστε μαζί, έκλαιγε κιόλας.

Εγώ του ξεκαθάρισα πως αν δεν χωρίσει μαζί της δε θα βγω ούτε για καφέ. Μου είπε πολλές φορές ότι χώρισε αλλά εγώ δεν τον πίστευα και είχα δίκιο τελικά. Πρόσφατα πήγε διακοπές με την κοπέλα και μου έστελνε μηνύματα ενώ εκείνη ήταν δίπλα του (τόσο θράσος).
Αυτός πιεζόταν γιατί το πήγαιναν σοβαρά. Βρήκε ευκαιρία, τσακώθηκε μαζί της και με τα πολλά της είπε να χωρίσουν. Όντως χώρισε και μου ζήτησε να βρεθούμε. Βρεθήκαμε και μου είπε ότι δεν αγαπούσε την κοπέλα αλλά ήταν μαζί της επειδή ένιωθε τύψεις. Ένα μήνα πριν κάνει σχέση μαζί της, η κοπέλα έχασε τον πατέρα της. Εκείνος της είπε να συναντηθούν και εκεί λύγισε.

Μου είπε επίσης πως φοβόταν μην αυτοκτονήσει (του είχε πει ότι σκέφτεται να το κάνει) και για αυτό δεν χώριζε τόσο καιρό. Η κοπέλα σε καμία περίπτωση δεν φαινόταν ότι θα έκανε κακό στον εαυτό της. Τουλάχιστον αυτό πιστεύουν και κοινοί γνωστοί μας. Τώρα ο πρώην μου δεν με αφήνει σε ησυχία και φαίνεται πραγματικά μετανιωμένος. Εγώ όμως δεν μπορώ να συγχωρέσω όσα έκανε παρόλο που είμαι ακόμη ερωτευμένη μαζί του. Από την άλλη όμως σκέφτομαι πως ίσως κατάλαβε τα λάθη του και όντως με αγαπάει.

Τι πιστεύεις; Υπάρχει πιθανότητα να άλλαξε; Ακόμη και για το λόγο που είπε είναι δικαιολογημένη η παράλληλη σχέση και τα τόσα ψέματα;

Αγαπητή φίλη,

Είμαι από αυτούς που πιστεύουν στη δεύτερη ευκαιρία. Και για έναν πολύ απλό λόγο: είμαστε άνθρωποι, άρα είναι δεδομένο ότι θα κάνουμε το λάθος κάποια στιγμή. Αλλά (γιατί πάντα υπάρχει ένα «αλλά» σε αυτές τις περιπτώσεις) το θέμα είναι να ξέρεις πότε και που πρέπει να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία.

Λοιπόν δεν νομίζω ότι ο συγκεκριμένος τύπος την αξίζει. Καταρχήν θεωρώ ότι απλά είπε πολλά ψέματα για να καλύψει τη θέση του και να τον λυπηθείς και να τον συγχωρέσεις. Αυτή είναι γνώμη μου, γιατί αν όντως έλεγε αλήθεια δεν θα ανέβαζε φωτογραφίες στο facebook και θα ήταν μέσα στη καλή χαρά. Και μεταξύ μας τώρα ένα λάθος δεν κρατάει ένα χρόνο! Το λάθος είναι της στιγμής. Στην περίπτωσή του ήξερε μια χαρά τι έκανε κι αν δεν το μάθαινες ακόμα θα συνεχιζόταν αυτή η κατάσταση.

Βέβαια δικιά σου είναι η ζωή, εσύ τον ξέρεις καλύτερα, αλλά μεταξύ μας τώρα δεν νομίζω ότι αξίζει ο τύπος.