Είμαι θυμωμένος; Ωραία! Πώς θα το καταλάβω;

Είμαι θυμωμένος; Ωραία! Πώς θα το καταλάβω;

Η ψυχολόγος και σύμβουλος σχέσεων Έφη Κεραμιδά μας βάζει αντιμέτωπους με τον θυμό μας και μας βοηθά να τον αντιμετωπίσουμε.

Πόσες φορές δεν έχουμε βρεθεί «εκτός εαυτού» και έχουμε θεωρήσει ότι είναι κάτι το φυσιολογικό; Είναι όμως; Και πώς θα αναγνωρίσουμε ότι είμαστε πραγματικά θυμωμένοι;

Το σώμα είναι εκείνο που θα μας δώσει τις πρώτες ενδείξεις. Πώς; Κάντε τους εξής ελέγχους: Αναπνέετε ακανόνιστα; Το πρόσωπο σας είναι κατακόκκινο; Νιώθετε ένα σφίξιμο και ένα «πλάκωμα» στο στήθος; Θέλετε να βάλετε τις φωνές ή να το «βάλετε στα πόδια»; Τότε σίγουρα είστε θυμωμένοι.

Και τώρα τι κάνουμε;

Κατ' αρχήν αποδεχόμαστε τον θυμό μας και μετά τον μοιραζόμαστε με κάποιον που εμπιστευόμαστε. Κάνουμε άσκηση για εκτόνωση ή μία βόλτα. Μετράμε μέχρι το 10, για να σταματήσουμε την παρόρμηση μας να κάνουμε κακό στον εαυτό μας ή τους άλλους. Φροντίζουμε τον εαυτό μας και του επιτρέπουμε να κάνει λάθος.

Έτσι δημιουργούμε μία υγιή σχέση μ' εμάς αλλά και με τους άλλους, μα πάνω απ' όλα ζούμε μία ήρεμη και δημιουργική ζωή. Μας αξίζει άλλωστε!