Aλλάξτε την καθημερινότητά σας με τη δημιουργία μιας νέας συνήθειας!

Aλλάξτε την καθημερινότητά σας με τη δημιουργία μιας νέας συνήθειας!

H Τζιλ Δούκα εξηγεί το πώς θα εντάξουμε νέες θετικές συνήθειες στην καθημερινότητά μας

O δρόμος για μια καλύτερη καθημερινότητα περνά από την δημιουργία νέων συνηθειών. Το ρητό λέει ότι αν κάνεις ότι κάνεις θα συνεχίσεις να ζεις όπως ζεις. Οι νέες συνήθειες λοιπόν, είναι η βάση της βελτίωσης, μιας καλύτερης ζωής, Queen φίλες μου!

Πολύ συχνά στο τέλος των σεμιναρίων συζητάμε με τους συμμετέχοντες ποια είναι τα επόμενα βήματα. Και πάντα καταλήγουμε στο ίδιο: να κάνουμε μικρά παιδικά βήματα στην αρχή.

Για να δημιουργήσεις μια καινούργια καθημερινότητα, σου προτείνω να ξεκινήσεις με κάτι που θεωρείς εφικτό. Κάτι απλό, όπως θα πίνω 12 ποτήρια νερό την ημέρα για τις επόμενες 66 ημέρες. Οι τελευταίες έρευνες ( σύμφωνα με την Phillipa Lally από το University of London) έχουν δείξει ότι μια αλλαγή αποτυπώνεται ως συνήθεια (δηλαδή δεν νιώθουμε «άβολα» όταν την κάνουμε) μετά από 66 ημέρες. Πάνε οι 21 ημέρες με βάση τις οποίες δουλεύαμε σήμερα!

Το επόμενο βήμα είναι να δεις με ποιούς μηχανισμούς υποστήριξης μπορείς να πετυχαίνεις τον στόχο σου καθημερινά. Θα μοιραστώ μαζί σου τι έκανα όσο αφορά το.... νερό. Ξεχνούσα να πίνω νερό με αποτέλεσμα να αφυδατώνομαι και να μην μπορώ να λειτουργήσω σωστά. Στην αρχή λοιπόν, είχα ένα όμορφο ζωγραφιστό χαρτάκι στην πόρτα που έγραφε Νεράκι; Έτσι πάντα θυμόμουν να γυρίσω στο ψυγείο και να πάρω ένα από τα υπέροχα χρωματιστά μπουκάλια που είχα αγοράσει για αυτό τον σκοπό. Στο γραφείο είχα πάντα ένα μπουκάλι γεμάτο με νερό (με αντίστοιχο χαρτάκι στο laptop για να το γεμίζω κάθε πρωί) και αγόρασα όμορφα ποτήρια που μου ανεβάζουν την διάθεση. Όσο αφορά το γυμναστήριο, πάντα μέσα στην τσάντα βρίσκεται το ειδικό μπουκάλι 1 λίτρου. Κάθε απόγευμα, έβαζα ξυπνητήρι με ανάλογο ήχο για να επιβεβαιώσω ότι προχωράω κανονικά.

Για 66 μέρες δεν μπήκε αναψυκτικό στο ψυγείο του σπιτιού και ενημέρωσα την οικογένειά μου και τους φίλους μου για τον στόχο μου. Επίσης, στο τέλος της εβδομάδας επιβράβευα τον εαυτό μου για τις μέρες που πετύχαινα τον στόχο μου. Αν πετύχαινα τον στόχο μου κάθε μέρα τότε είχα το απίθανο bonus δώρο (στην περίπτωσή μου μια βόλτα στην παραλία).
Και μετά από διάφορες ματαιώσεις (είχα φτάσει στην 48η ημέρα και ήπια ελάχιστο νερό γιατί ταξίδευα... έτσι ξεκίνησα από την αρχή!) σήμερα πίνω πάνω από 14 ποτήρια νερό την ημέρα με αποτέλεσμα να νιώθω μεγάλη ευεξία.

Ο μόνος τρόπος για να γίνει μια αλλαγή που θέλουμε να πετύχουμε, συνήθεια είναι να δημιουργήσουμε το σωστό πλαίσιο υποστήριξης και οργάνωσης. Μόλις καταφέρεις να πετύχεις τον στόχο σου για 66 μέρες θα έχεις καταφέρει να γεμίσεις με αυτοπεποίθηση, να πιστέψεις στον εαυτό σου και να νιώσεις πολύ πιο δυνατή.

Και, ενώ στην αρχή η συγκεκριμένη συνήθεια σου φαινόταν μικρή, θα έχεις κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την βελτίωση της καθημερινότητάς σου!
Be Unique!