«Με χώρισε, αλλά εγώ την θέλω πίσω… Τι πρέπει να κάνω;»

«Με χώρισε, αλλά εγώ την θέλω πίσω… Τι πρέπει να κάνω;»

Ένας αναγνώστης αντιμέτωπος με έναν ξαφνικό χωρισμό

"Δεν ήξερα με ποιον άλλον τρόπο να επικοινωνήσω μαζί σας, για το ζήτημα που θέλω. Από το πρώτο έτος είχα σχέση με μία κοπέλα και τα πηγαίναμε αρκετά καλά, ώσπου το Σεπτέμβρη πέρυσι χωρίσαμε, αλλά μετά λίγο πριν τις τα Χριστούγεννα τα ξαναβρήκαμε. Φέτος λίγο πριν τις γιορτές, μαλώσαμε και επειδή είπα "αι- στο διάολο" είπε ότι χωρίζουμε και ότι τώρα κατάλαβε ότι δεν έχει αισθήματα για μένα. Βέβαια εκείνη τη μέρα έμεινα σπίτι της και φάγαμε, παίξαμε παιχνίδια (βέβαια κοιμήθηκα μετά στον καναπέ), αλλά είπε ότι μπορεί να μην έχει αισθήματα για μένα, αλλά με αγαπάει και με νοιάζεται σαν άνθρωπο. Κοιμήθηκε δύο φορές μετά στο σπίτι μου και είπε ότι τα πράγματά της θα τα πάρει μετά τις γιορτές. Βέβαια είχαμε επικοινωνία για την πτυχιακή μας, πάντα φιλικά όμως μιλήσουμε. Τα πράγματά της τα πήρε από μένα μετά από 1,5 μήνα που . Σήμερα που τη ρώτησε ένα παιδί είπε ότι το ξέρει πως εγώ τη θέλω απλά θέλει να μείνει μόνη της και να ηρεμήσει. Εγώ όμως τη σκέφτομαι, γιατί πρώτη φορά νιώθω έτσι για άνθρωπο και ξέρω ότι μόνο μαζί της νιώθω ευτυχισμένος και χαρούμενος πραγματικά και ότι όταν τη βλέπω το μόνο που θέλω είναι να την φιλήσω και να την έχω αγκαλιά, γιατί όταν δεν είμαστε μαζί νιώθω ότι ζω βερεσέ ζδεν είμαστε μαζί και μιλάμε φιλικά και τα πειράγματα που κάνουμε είναι φιλικάωή και ότι ντύνομαι καρνάβαλος για να ξεγελάσω τον εαυτό μου και τους άλλους. Δεν ξέρω τι να κάνω για να την έχω όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην αγκαλιά μου. Μπορείτε να με βοηθήσετε";

Αγαπητέ αναγνώστη,

Μακάρι να υπήρχε μια αλάνθαστη συμβουλή, που θα μπορούσαμε να σου γράψουμε, για να γυρίσει η πρώην κοπέλα σου στην αγκαλιά σου. Τέτοιες συμβουλές ή τακτικές δεν υπάρχουν εφόσον το πρόσωπο, που μας ενδιαφέρει έχει πάρει ήδη τις αποφάσεις του. Από όσα μας έχεις περιγράψει φαίνεται πως η πρώην σου έψαχνε μια αφορμή για να σταματήσει τη σχέση σας. Σπάνια διακόπτεις μια σχέση για ασήμαντο λόγο και αυτό έγινε στην περίπτωσή σας.

Προφανώς η κοπέλα σου είχε σκεφτεί τον χωρισμό στο παρελθόν και μέσα από έναν τυχαίο καβγά βγήκαν στην επιφάνεια τα θέλω της.

Η συνέχεια της σχέσης σας επίσης δείχνει πως έχετε πολύ σύντομα περάσει σε φιλικό επίπεδο, κατάσταση που δεν συνηθίζεται αν υπάρχουν συναισθήματα.

Εσύ πιθανόν να προσποιείσαι τον cool φίλο, αλλά για εκείνη μάλλον δεν είναι τακτική. Έτσι νιώθει. Εφόσον ζητάει τον χώρο της, καλό θα ήταν, να της τον δώσεις. Συνήθως όταν ζητάμε χώρο από κάποιον, ζητάμε απόσταση από αυτόν.

Θα σου προτείναμε να μην την πιέσεις (το λιγότερο που επιθυμεί από σένα) και άφησέ την ελεύθερη, χωρίς τηλέφωνα και επικοινωνία. Αν σε επιθυμήσει θα γυρίσει. Αν όχι, τότε, ο έρωτας είναι μονόπλευρος και θα πρέπει να συνεχίσεις προς ανεύρεση νέου συντρόφου… Που αν το σκεφτείς ψύχραιμα δεν είναι και τόσο άσχημη διαδικασία!

Καλή τύχη!

Διαβάστε ακόμη:

«Είμαι 17 και εκείνος 35 ετών... Τον θέλω, αλλά δεν ξέρω τι να κανω»