«Έχουμε ελεύθερη σχέση, αλλά νιώθω πως τα πράγματα έχουν αλλάξει»

«Έχουμε ελεύθερη σχέση, αλλά νιώθω πως τα πράγματα έχουν αλλάξει»

Μόνο σεξ ή και ζευγάρι;

"Πριν από τέσσερις περίπου μήνες, βρέθηκα να κάνω κάτι με κάποιον που γνωρίζω εδώ και δύο χρόνια διότι σπουδάζουμε στην ίδια πόλη και έχουμε κοινές παρέες. Μετά την πρώτη νύχτα που περάσαμε μαζί, μου αποκάλυψε πως του άρεσα από την πρώτη στιγμή που με είχε δει και πως πάντα ήθελε να γίνει κάτι μεταξύ μας. Παρόλα αυτά, μου είπε πως δεν είναι σε φάση για σχέση και η σχέση που θα έχουμε θα ήθελε να είναι κρυφή από τους κοινούς μας γνωστούς, διότι η πόλη που σπουδάζουμε είναι σχετικά μικρή και δεν ήθελε να μαθευτεί από στόμα σε στόμα. Ξαναβρεθήκαμε 3-4 φορές και η στάση του δεν είχε αλλάξει και αποδέχτηκα το γεγονός πως το μόνο που θα είχαμε είναι αυτή η "ελεύθερη σχέση" (ενώ εγώ θα ήθελα να είχα μαζί του κάτι πιο σοβαρό πράγμα, που όμως δεν έδειχνα καθόλου από εγωισμό).

Ακολουθεί περίπου ένας μήνας όπου δεν είχαμε βρεθεί καθώς έλλειπα από την πόλη που σπουδάζουμε. Γυρνώντας, και ενώ συνειδητά είχα επιλέξει να μην έχω επαφή μαζί του όλο τον προηγούμενο μήνα μέσω facebook ή κινητού για να δω τις αντιδράσεις του, συναντιέμαι μαζί του και βλέπω έναν άνθρωπο με τελείως διαφορετική συμπεριφορά. Δεν μου έχει αναφέρει ξανά πως οι συναντήσεις μας θα ήθελε να παραμείνουν κρυφές από τους γνωστούς μας και μου έχει προτείνει να με συνοδεύσει μέχρι το γυμναστήριο ή για καφέ με τις φίλες μου ενώ παλιότερα δεν ήθελε να μας δει κανείς μαζί. Ακόμη, τελευταία δείχνει ενδιαφέρον για μένα ακόμη και όταν είμαστε σε παρέα πράγμα που έχει γίνει αντιληπτό από αρκετούς, και ενώ του το λέω όταν βρισκόμαστε δεν δείχνει να τον ενοχλεί. Πρόσφατα μάλιστα με φίλησε σε σπίτι φίλης μας την ώρα που δεν μας έβλεπε, κάτι που δεν θα επιχειρούσε ποτέ παλιότερα και όταν του είπα ότι ίσως μας δει και να σταματήσει, μου απάντησε σαν να μην τον ενδιέφερε και πολύ το ενδεχόμενο να γίνουμε αντιληπτοί. Γενικότερα, βλέπω ότι πολλές φορές θυμάται αρκετές λεπτομέρειες τις οποίες έχω αναφέρει για τη ζωή μου, με κάνει να γελάω όταν είμαστε μαζί, μου λέει πράγματα για τον εαυτό του καθώς επίσης με ρωτάει αρκετά συχνά για τα πράγματα που θα ήθελα να κάνω σε μία σχέση.

Τα παραπάνω με κάνουν να σκέφτομαι ότι ίσως έχουν αλλάξει τα πράγματα για εκείνον και πως ίσως και να θέλει κάτι παραπάνω πλέον. Το γεγονός όμως ότι δεν μου λέει κάτι ξεκάθαρα με κάνει να αμφιβάλλω...(Βέβαια πρέπει να πω πως η δική μου στάση από εγωισμό έχει παραμείνει ίδια με παλιότερα, δηλαδή εξακολουθώ να τον αντιμετωπίζω σαν την "ελεύθερη σχέση" μου χωρίς να του δείχνω σημάδια ότι τον θέλω πραγματικά ή ότι υπάρχει μόνο αυτός στη ζωή μου). Νιώθω πως υπάρχει μια μεγάλη έλξη μεταξύ μας και πως αυτό είναι αμοιβαίο. Πως θα καταλάβω αν πραγματικά θέλει να είμαστε μαζί πως να του δείξω ότι τον θέλω και εγώ";

Αγαπητή αναγνώστρια,
Με αφορμή το γράμμα σου ανοίγουμε τον φάκελο "ελεύθερη σχέση" το οποίο να σε ενημερώσουμε είναι η πλέον πολύπλοκη μορφή ερωτικής σχέσης μεταξύ δύο εραστών. Είναι πολύπλοκη γιατί τις περισσότερες φορές το ένα πρόσωπο στέλνει λάθος σημάδια ή γιατί το άλλο πρόσωπο επιμένει να μην τα διαβάζει σωστά.

Στη δική σου περίπτωση τα πράγματα είναι λίγο πιο ξεκάθαρα... Όταν ένας άντρας λέει σε μια γυναίκα πως δεν θέλει να κάνει σχέση εννοεί πως δεν θέλει να κάνει σχέση γενικά ή πως δεν θέλει να κάνει σχέση μαζί σου. Όπως και να έχει για αρχή πρέπει να κρατήσεις τη δήλωσή του. Η πρώτη σας επαφή έδειξε πως δεν θέλει να είναι μαζί σου και αυτό θα πρέπει να το θυμάσαι. Οι περιπτώσεις που αλλάζει γνώμη κάποιος που έχει δηλώσει ότι θέλει να είναι μόνος του είναι σπάνιες.
Μέχρι στιγμής τα σημάδια που σου δείχνει ότι σε θέλει για κάτι παραπάνω είναι μόλις μικρές ενδείξεις, που ίσως εσείς ερμηνεύεις λάθος. Δεν μπορείς να φανταστείς κάτι παραπάνω και δεν μπορείς να αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο να πιστέψει ότι θα γίνεται ζευγάρι.
Η γνώμη μας είναι (για να γλιτώσεις κόπο και χρόνο) να ξεκαθαρίσεις τι θες εσύ από εκείνον για να σου πει με λόγια και εκείνος πως βλέπει τη σχέση σας και τι θέλει από σένα. Τα ξεκαθαρίσματα είναι απαραίτητα για να μην πληγωθεί κανείς και για να μπουν και οι δύο ισότιμα σε οποιαδήποτε μορφή σχέσης.

Πριν αφεθείς στο συναίσθημά σου φρόντισε να μάθεις τις προθέσεις του και μετά αποφάσισε μόνη σου τι είναι καλό για σένα. Θα μας θυμηθείς!

Διαβάστε ακόμη:

Μπλεγμένη σε ένα ερωτικό τρίγωνο...