Ένα δέντρο… δεν φέρνει τα Χριστούγεννα: Γιορτινές ιδέες διακόσμησης για όλο το σπίτι!

Ένα δέντρο… δεν φέρνει τα Χριστούγεννα: Γιορτινές ιδέες διακόσμησης για όλο το σπίτι!

Αυτή τη χρονιά, μην περιοριστείς στο καθιστικό αλλά φρόντισε να κάνει… Χριστούγεννα κάθε δωμάτιο του σπιτιού σου!

Επιτέλους, τα Χριστούγεννα έχουν σχεδόν φτάσει και οι γιορτινές ετοιμασίες αυτές τις μέρες βρίσκονται στο απόγειό τους. Χριστουγεννιάτικα δέντρα, φωτάκια και γλυκά κατακλύζουν κάθε σπίτι, προκειμένου να καταφέρουμε όλοι να μπούμε στο ευχάριστο και γιορτινό κλίμα των ημερών αυτών. Ωστόσο, αν έχεις περιοριστεί και πάλι στο να στολίσεις ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σαλόνι σου, σκέψου την ιδέα να γεμίσεις κάθε δωμάτιο του σπιτιού σου με το πνεύμα των Χριστουγέννων. Παρακάτω, θα βρεις μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να κάνεις το σπίτι σου ζεστό και γιορτινό σε κάθε μεριά του, ακόμα και στα πιο... ξεχασμένα μέρη του, όπως το χολ και το μπάνιο και σίγουρα θα κλέψεις τις εντυπώσεις, αλλά και θα καταλάβεις τις γιορτές αυτές, όπως καμία άλλη χρονιά.


1.Τραπεζαρία: Δώσε τη χριστουγεννιάτικη νότα στο σημείο όπου απολαμβάνεις το γεύμα σου και το μόνο σίγουρο είναι πως θα νιώσεις το πνεύμα των Χριστουγέννων... για τα καλά. Πρόσθεσε παντού πράσινες γιρλάντες, αφού αυτές μπορούν εύκολα και γρήγορα να δώσουν σε μια τραπεζαρία την γιορτινή πινελιά που χρειάζεται. Μπορείς εναλλακτικά, να χρησιμοποιήσεις μικροσκοπικά έλατα ως διακοσμητικά, τα οποία παραπέμπουν απευθείας στο εορταστικό κλίμα. Για περισσότερη αίγλη, αφού η τραπεζαρία είναι ένα από τα κεντρικά σημεία του σπιτιού, πρόσθεσε χριστουγεννιάτικα στολίδια εκτός δέντρου. Μπορείς εύκολα να τα κρεμάσεις στο φωτιστικό που υπάρχει πάνω από την τραπεζαρία σου ή ακόμα και να τα τοποθετήσεις ως διακοσμητικά πάνω σε αυτήν.


2.Καθιστικό: Μπορεί να είναι ο χώρος όπου συνήθως τοποθετούμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας, όμως επειδή ένα έλατο δεν είναι αρκετό, φρόντισε να προσθέσεις επιπλέον διακοσμητικές πινελιές στο χώρο όπου περνάς τις περισσότερες ώρες σου, αλλά και υποδέχεσαι τους φιλοξενούμενούς σου. Και επειδή το καθιστικό αποτελεί το οικογενειακό, κατά κάποιον τρόπο, δωμάτιο δώσε μια πιο οικεία και ζεστή νότα, τοποθετώντας οικογενειακά κειμήλια και αναμνηστικά στο δέντρο σου αντί για στολίδια, τοποθέτησε δίπλα από το τζάκι σου μια στοίβα με δώρα ή άδειασε τα έπιπλά σου και γέμισε τα με δικά σου DIY χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, που είναι εύκολο να φτιάξεις.


3.Eίσοδος: Οι γιορτές προϋποθέτουν καλή διάθεση και χαρά. Οπότε, καλωσόρισε τους επισκέπτες και την οικογένειά σου με ένα γιορτινό ή χαρούμενο μήνυμα από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα μπουν στο σπίτι. Τοποθέτησε στο έπιπλο του χολ σου, ως υποδοχή, ένα ευχάριστο μήνυμα και συμπλήρωσε με χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, όπως μια δική σου απλή διακοσμητική σύνθεση με κεριά ή μπάλες, ένα βάζο με κλαδιά δέντρων και φωτάκια ή ακόμα και ένα βάζο γεμάτο με ζαχαρωτά και καραμέλες στα χρώματα των Χριστουγέννων.


4.Κουζίνα: Όσο κι αν δεν το έχεις συνηθίσει, μπορείς να μεταφέρεις την γιορτινή ατμόσφαιρα σε κάθε γωνιά του σπιτιού σου, άρα γιατί όχι και στην κουζίνα σου. Φρόντισε απλά, εφόσον είναι ένας χώρος που απαιτεί άνεση και πρακτικότητα, να διατηρήσεις τις προϋποθέσεις αυτές με τη διακόσμησή σου. Μπορείς απλά να τοποθετήσεις μερικά διακοσμητικά, όπως μικρούς ταράνδους, που παραπέμπουν στο κλίμα των εορτών χωρίς ωστόσο να το κάνουν τόσο εμφανές, όσο θα χρειαζόταν στο καθιστικό σου. Ακόμα, μπορείς να στολίσεις το παράθυρο ή την πόρτα του δωματίου με πράσινες γιρλάντες, κρεμασμένες μπάλες ή οτιδήποτε άλλο φανταστείς, αρκεί να διατηρήσεις εύκολη την μετακίνησή σου μέσα στο χώρο.


5.Κρεβατοκάμαρα: Το δωμάτιο αυτό είναι το σημείο της απόλυτης ηρεμίας και χαλάρωσής σου, οπότε τα διακοσμητικά που θα χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να είναι απλά, να αντικατοπτρίζουν την αντίστοιχη ατμόσφαιρα και να κατευνάζουν τα συναισθήματα της έντασης και της πίεσης που μπορεί να κουβαλάς στο τέλος μιας δύσκολης μέρας. Ένα απλό χριστουγεννιάτικο στεφάνι κρεμασμένο στο παράθυρό σου ή ένα μικροσκοπικό δεντράκι στο κομοδίνο σου και μερικά φωτάκια θα είναι αρκετά για να σε κάνουν να νιώθεις... Χριστούγεννα ακόμα και όταν χαλαρώνεις.


6.Μπάνιο: Όσο δύσκολο κι αν ακούγεται τόσο εύκολο είναι. Χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, μπορείς να εγκαταστήσεις το χριστουγεννιάτικο πνεύμα ακόμα και στο μπάνιο σου. Αντικατέστησε τις πετσέτες με άλλες στα χρώματα του Άγιου Βασίλη και τοποθέτησε επίσης χρηστικά αντικείμενα, όπως θήκες για το σαπούνι και τις οδοντόβουρτσες, σε άσπρο και κόκκινο χρώμα. Τέλος, μπορείς να κρεμάσεις μερικές χριστουγεννιάτικες μπάλες από τους κρίκους της κουρτίνας σου.


7.Μπαλκόνι: Το μπαλκόνι αποτελεί έναν χώρο του σπιτιού που συνηθίζεται να στολίζεται κάθε Χριστούγεννα. Ωστόσο, πολλές φορές παρασύρεσαι από την έντονη επιθυμία σου να κάνεις τη γιορτινή ατμόσφαιρα αισθητή και υπερβάλλεις, με συνέπεια το τελικό αποτέλεσμα να μην είναι αισθητικά τόσο... αποδεκτό. Κάνε τη διαφορά λοιπόν, και επέλεξε να στολίσεις το μπαλκόνι σου με πιο λιτά διακοσμητικά, όπως φαναράκια, γιρλάντες με χιονοστιβάδες ή καμπανάκια και απόφυγε τα πολλά και πολύχρωμα φωτάκια. Μπορείς ακόμα, να τοποθετήσεις μερικά γλαστράκια με μικρά έλατα για μια πιο λιτή, ωστόσο αισθητή νότα Χριστουγέννων.

Διαβάστε ακόμη:

Τρυπώσαμε στα υπνοδωμάτια των stars: Δείτε την απίστευτη διακόσμησή τους!

Οι... 5 αποχρώσεις των Χριστουγέννων: Σου έχουμε τα επικρατέστερα θέματα διακόσμησης!