Παιδικό δωμάτιο: Τips για να το μεταμορφώσετε σε ένα μικρό παράδεισο!

Ερμιόνη Σαρρή
Παιδικό δωμάτιο: Τips για να το μεταμορφώσετε σε ένα μικρό παράδεισο!

Ακόμη και εσείς θα θέλατε να κοιμάστε σε ένα τέτοιο δωμάτιο

Ο χρόνος περνάει και εσείς δεν καταλάβατε για το πότε το μωράκι που είχατε μέσα στην αγκαλιά σας, έγινε μία μικρή πρίγκίπισσα ή μικρός πρίγκιπας. Έχει αρχίσει να καταλαβαίνει τα πάντα και φυσικά ήρθε η ώρα το βρεφικό του δωμάτιο να μεταμορφωθεί σε ένα μικρό παιδικό... παράδεισο.

Οι μικροί σας φίλοι λατρεύουν τα παιχνίδια, τη φαντασία και γενικώς τα χρώματα. Είναι συνεχώς εν... κινήσει και θέλουν να κάνουν πράγματα. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνετε πως το δωμάτιό τους μόνο βαρετό και μονότονο δεν μπορεί να είναι. Δείτε, λοιπόν, μερικά tips που μπορείτε να ακολουθήσετε στη διακόσμηση του δωματίου τους και πάρτε το βραβείο της καλύτερης διακοσμήτριας μαμάς στον κόσμο. Και οι μπαμπάδες βέβαια οφείλουν να βάλουν λίγο το χεράκι τους (μπορείτε να τους μεταφέρετε την επιθυμία μας αυτή).

Μαυροπίνακας για μικρούς... Πικάσο : Από το πρώτο έτος της ζωής τους ξεκινάνε τις αφηρημένες τέχνες. Από τις γραμμές φτάνουν στα σχήματα και ύστερα φτιάχνουν τα πρώτα τους σπιτάκια. Μία έξυπνη, λοιπόν, ιδέα είναι να τοποθετήσετε έναν μαυροπίνακα στο δωμάτιό του και να του δώσετε όλο το χώρο που θέλει για τις δημιουργίες του. Εκτός από ζωγραφική βέβαια, θα είναι και ένα καλό παιχνίδι για να μάθει τα πρώτα του γράμματα ή την ορθογραφία στις πρώτες τάξεις του δημοτικού.

3b25c7eaaa7a6303acb5df0c2a89a349

Μία γωνία για παραμύθια: Τα μικρά παιδιά λατρεύουν τα παραμύθια. Είτε τα διαβάζουν μέσα από τα βιβλία, είτε τα βγάζουν τα ίδια από το μυαλουδάκι τους, αυτά είναι πάντα... απαραίτητα. Φτιάξτε, λοιπόν, μέσα στο δωμάτιο μία γωνιά για να χαλαρώνετε τόσο εσείς όσο και το αγγελούδι σας. Μία σκηνή θα σας ταξιδέψει σε άλλους κόσμους. Γυρίστε το χρόνο πίσω και θυμηθείτε, πόσο ωραία περνούσατε και εσείς, όταν διαβάζατε μέσα στη σκηνή σας παραμύθια ή κρυβόσασταν με τις φίλες σας για να πείτε... μυστικά. Τι ωραίες εποχές!

485dc8748381d59e1a80f6eff95d1191

Εκμεταλλευτείτε τις δημιουργίες του: Το παιδάκι σας, όπως είπαμε και πριν, έχει ξεκινήσει ήδη να αυτοσχεδιάζει πάνω σε μία κόλλα χαρτί. Εσείς από την άλλη αισθάνεστε πολύ περήφανες για τα έργα του. Δείξτε το, λοιπόν. Αντί για πίνακες, τοποθετήστε μερικές ζωγραφιές του μέσα σε κορνίζες ή απλώς κρεμάστε τις μέσα στο χώρο. Θα σας είναι και πολύ πιο εύκολο να τις ανανεώνετε με το πέρασμα του χρόνου και το δωμάτιο να αλλάζει συνεχώς.

ad6e7f7ccfd437de122637b5a22e19c7

Διαβάστε ακόμα:

Διακόσμηση μπάνιου: 4 tips που θα το μετατρέψουν στον πιο αγαπημένο χώρο του σπιτιού σας