5 μυστικά για να κάνετε το σπίτι σας ακόμη πιο «χαρούμενο»

5 μυστικά για να κάνετε το σπίτι σας ακόμη πιο «χαρούμενο»

Και γεμάτο θετική ενέργεια

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων περνά τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο του -πού αλλού- στο σπίτι του! Αυτό τι σημαίνει; Μα φυσικά ότι πρέπει να το μετατρέψουμε, με κάθε πιθανό τρόπο, σε ένα χαρούμενο μέρος που θα μας γεμίζει θετική ενέργεια και αισιοδοξία. Υπάρχουν όμως μυστικά που μπορούν να κάνουν το χώρο μας πιο ευχάριστο; Βέβαια και υπάρχουν.

Πάμε να τα δούμε:

1. Σύμφωνα με έρευνες το κίτρινο χρώμα προάγει την δημιουργικότητα και την επικοινωνία και μας δημιουργεί θετικά συναισθήματα. Αν δε θέλετε να βάψετε τους τοίχους σας κίτρινους, τότε προσθέστε κίτρινες πινελιές στη διακόσμησή σας. Κουρτίνες, μαξιλάρια, πουφ, πιάτα, σεντόνια... αποτελούν μια καλή αρχή!
2. Οι μικρές αλλαγές μέσα στο σπίτι μπορούν αυτομάτως να σας αλλάξουν τη διάθεση. Αν, λοιπόν, έχετε βαρεθεί το σπίτι σας, αλλάξτε διάταξη στα έπιπλα ή αγοράστε ένα νέο κομμάτι που θα δώσει μια νότα αισιοδοξίας στο χώρο σας.

Embrace-Whimsy 4a286


3. Αν θέλετε να αισθάνεστε όμορφα στο χώρο σας τότε θα πρέπει να τον έχετε καλά τακτοποιημένο – δεν το λέμε εμείς, αλλά οι ειδικοί! Δώστε μεγάλη σημασία σε αυτό και λάβετε δράση. Πεταμένα ρούχα, βιβλία και παιχνίδια τέλος.
4. Τοποθετήστε στους τοίχους ή στο ψυγείο σας πράγματα που σας φτιάχνουν τη διάθεση. Μπορείτε, λοιπόν, να κρεμάσετε στον τοίχο πίνακες με τοπία που σας χαλαρώνουν ή κορνίζες με τα αγαπημένα σας inspirational quotes. Όσο για το ψυγείο σας; Οι ζωγραφιές των παιδιών ή των ανιψιών σας αρκούν για να σας κάνουν να χαμογελάσετε.
5. Προσθέστε στο χώρο σας φυτά! Σύμφωνα με τους ειδικούς η φύση βελτιώνει τη συναισθηματική μας υγεία, οπότε τι περιμένετε; Αγοράστε λουλούδια και φυτά εσωτερικού χώρου σύντομα και κάνετε το σπίτι σας τον πιο happy χώρο!