Tips διακόσμησης για να κοιμάσαι σαν... «πουλάκι»

Ερμιόνη Σαρρή
Tips διακόσμησης για να κοιμάσαι σαν... «πουλάκι»

Θες να κοιμάσαι πιο καλά; Σου έχουμε τη λύση

Η διακόσμηση του σπιτιού σου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ψυχική σου ηρεμία. Να ξέρεις πως αν επικρατεί ακαταστασία, τα νεύρα σου δε θα είναι και σε πολύ καλή κατάσταση (το γνωστό και ως τσατάλια).

Να ξέρεις, λοιπόν, πως όσο πιο ωραία διακοσμημένη είναι η κρεβατοκάμαρά σου, τόσο πιο γαλήνιος θα είναι και ο ύπνος σου. Ναι, δε γίνεται στα κατωπόδαρά σου να βρίσκονται ρούχα. Αυτό λέγεται... ακαταστασία.

-Άφησε σχεδόν άδειο το κομοδίνο σου: Μπορείς απλά να έχεις ένα μικρό φωτιστικό και το αγαπημένο σου βιβλίο (σε περίπτωση που διαβάζεις πριν τον ύπνο)

54bfc81f98b1a m8d1956 web 63576198 21b01

-Διάλεξε σωστά υφάσματα για τα σεντόνια σου: Το cotton(βαμβακερά), για παράδειγμα, είναι ένα από τα πιο ιδανικά υφάσματα για το κρεβάτι σου.

-Μην πέφτεις για ύπνο σε κρεβάτι που δεν είναι στρωμένο. Ναι, το ξέρουμε πως είναι ανοησία να το στρώσεις για να το ξεστρώσεις για αυτό φρόντισε πάντα το πρωί να το τακτοποιείς.

-Απόφυγε τους έντονους πίνακες και προτίμησε πιο απλά μοτίβα και όχι με πάρα πολλά χρώματα.

-Φρόντισε να μην μπαίνεις αρκετό φως στο δωμάτιο την ώρα που κοιμάσαι. Την ημέρα οφείλεις να αφήνεις τις ηλιαχτίδες του ήλιου να τρυπώνουν μέσα στο δωμάτιο, το βράδυ όμως καλό θα ήταν να είναι κλειστά τα παντζούρια για να μην ξυπνάς απότομα.

-Βρες την κατάλληλη θέση για το κρεβάτι σου. Το θέμα δεν είναι να το στριμώξεις κάπου μέσα στο χώρο, αλλά να αισθάνεσαι άνετα όταν ξαπλώνεις. Κάποιοι θέλουν να βλέπουν την πόρτα, κάποιοι άλλοι το... παράθυρο ή ακόμα και έναν τοίχο.