Ονειρεμένη κατοικία: Μια «τρύπα» μέσα στις Άλπεις

Ονειρεμένη κατοικία: Μια «τρύπα» μέσα στις  Άλπεις

Λίγο παραμύθι, λίγο επιστημονική φαντασία και λίγο σύγχρονο design δημιουργούν το σπίτι των ονείρων μας σε ένα ειδυλλιακό τοπίο.

Το αποκαλούν «ένα από τα σύγχρονα αριστουργήματα της εποχής μας» και πρόκειται για ακριβώς αυτό. Ένα σύγχρονο εξοχικό στο βουνό, και πιο συγκεκριμένα στις Άλπεις, περιτριγυρισμένο από ξύλινα σαλέ και χωμένο βαθιά μέσα σε μια στενή κοιλάδα, σε ύψος περίπου 1.200 μέτρων.

Σε αντίθεση με το παραδοσιακό ελβετικό στυλ, αυτή η βίλα των 200τ.μ. διαθέτει ένα πιο πειραματικό, σχεδόν βιομηχανικό, προφίλ, συνδυασμένο με μια ιδιαίτερη προσέγγιση της ενσωμάτωσης της αρχιτεκτονικής τοπίου στο όλο σχέδιο.

Η ασυνήθιστη μορφή του κτιρίου διατηρεί όλες τις απόψεις του σε ανοιχτή θέα, χωρίς να παρεμποδίζει το τοπίο, ενώ παράλληλα εξακολουθεί να παρέχει προστασία της προσωπικής ζωής. Η είσοδος στη βίλα γίνεται μέσα από έναν παραδοσιακό, διώροφο αχυρώνα, ο οποίος συνδέεται με το σπίτι μέσω μιας μεγάλης, τσιμεντένιας σήραγγας, ενώ η φαινομενικά τυχαία διάταξη των τζαμιών τριπλής όψης, αντανακλά τα διαφορετικά εσωτερικά επίπεδα του σπιτιού.

Οι κοινόχρηστοι χώροι έχουν θέα στο αίθριο και στην απέραντη κοιλάδα και σε περίπτωση χιονοστιβάδας (στις Άλπεις βρισκόμαστε, ας μην το ξεχνάμε), ένα ειδικό δίχτυ προστατεύει την κατοικία από τον κίνδυνο.

Στο εσωτερικό, υλικά όπως το τσιμέντο και ο δρυς συνδυάζονται με εσωτερική διακόσμηση ολλανδικού στυλ, δημιουργώντας σύγχρονους αλλά «ζεστούς» και φιλικούς χώρους.