Κλείστε δωμάτιο μέσα σε ένα παζλ

Κλείστε δωμάτιο μέσα σε ένα παζλ

Ένα ιδιαίτερο ξενοδοχείο στο Άμστερνταμ μετατρέπει την διαμονή των επισκεπτών σε μια αξέχαστη και διασκεδαστική εμπειρία.

Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 12 λεπτών με το τρένο από το κέντρο του Άμστερνταμ και αξίζει να του αφιερώσεις ένα ταξίδι μόνο και μόνο για να μείνεις σε ένα από τα δωμάτιά του.

Το νέο ξενοδοχείο της αλυσίδας Inntel είναι κυριολεκτικά ένα σπίτι για τους ταξιδιώτες που έχουν σκοπό να περάσουν λίγες μέρες στην πόλη του Άμστερνταμ. Εμπνευσμένο από τις μικρές, πράσινες κατοικίες της περιοχής Zaan, αυτό το εκπληκτικό θεματικό ξενοδοχείο αποτελείται από σχεδόν 70 ξεχωριστά σπιτάκια, τα οποία είναι τέλεια τοποθετημένα και χτισμένα το ένα πάνω στο άλλο, σε τέσσερις διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου.

Ο αρχιτέκτονας Wilfried van Winden χαρακτηρίζει το δημιούργημά του ως «Fusion Architecture» και είναι ακριβώς αυτό. Ένα μείγμα αρχιτεκτονικής που ενσωματώνεται υπέροχα στην κουλτούρα και τον πολιτισμό της χώρας, ενώ ταυτόχρονα θα μπορούσε να έχει βγει κατευθείαν από παραμύθι.

Το εσωτερικό του, ωστόσο, δεν έχει καμία σχέση με το εξωτερικό. Μέσα στους 12 ορόφους του ξενοδοχείου βρίσκονται 160 δωμάτια, υπέροχα σχεδιασμένα με την τελευταία λέξη του interior design, ενώ στο κτίριο βρίσκονται επίσης ένα εστιατόριο στην ταράτσα, μια πισίνα, ένα κέντρο αισθητικής με φινλανδική σάουνα, ένα τούρκικο λουτρό και ένας χώρος για ντους επηρεασμένος από τα τροπικά δάση.