Ένα φορητό σπίτι για όλες τις χρήσεις

Ένα φορητό σπίτι για όλες τις χρήσεις

Μοιάζει με ξύλινο μανιτάρι, μπορεί να μεταφερθεί οπουδήποτε και σίγουρα δεν είναι κάτι που βλέπεις συχνά.

Ο Γερμανός designer Werner Aisslinger οραματίστηκε μια κινητή, βιώσιμη μονάδα με πολλές λειτουργίες και εφαρμογές, και κατάφερε να την κάνει πραγματικότητα με τον πιο σύγχρονο και καλαίσθητο τρόπο.

Ονομάζεται Fincube και πρόκειται για ένα μικρό, προκατασκευασμένο, ξύλινο σπίτι που έχει το σχήμα μανιταριού. Οι χρήσεις του ποικίλουν. Μπορεί να γίνει ο εξωτερικός ξενώνας του σπιτιού σας, το εξοχικό σας, ένα απομονωμένο γραφείο για εργασία, ένα δωμάτιο για συνεδρίες και συμβούλια, και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε και χρειάζεστε.

Το Fincube είναι μια εντελώς ανεξάρτητη βιώσιμη μονάδα, με μια πρόσοψη 360 μοιρών κατασκευασμένη από γυαλί που περικλείει έναν χώρο συνολικού μεγέθους 50τ.μ. και η οποία διαθέτει μια μοναδική εξωτερική επένδυση από ξύλινους πήχεις που τις προσφέρουν σκιά και προστασία της ιδιωτικότητας. Όλα αυτά συνδυασμένα με σύγχρονο εσωτερικό σχεδιασμό και μια επίπεδη στέγη που μπορεί να αναβαθμιστεί με ένα φωτοβολταϊκό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ή να «πρασινίσει» με την προσθήκη γκαζόν.

Όλο το οικοδόμημα βασίζεται σε ένα ξύλινο πλαίσιο που συγκρατείται από τέσσερα στατικά σημεία στήριξης, κατασκευασμένα από ευρωπαϊκό ξύλο πεύκου, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά στην περιοχή των Άλπεων. Εκτός από το ξύλο, το Fincube χρησιμοποιεί υλικά όπως το γυαλί, το ατσάλι (θεμέλια και βάση), κεραμικά και φυσικά προϊόντα ιματισμού άριστης ποιότητας.