Loft στο Παρίσι: Μισό έπιπλο-μισό σπίτι

Loft στο Παρίσι: Μισό έπιπλο-μισό σπίτι

Ένα loft στο Παρίσι παραδίδει μαθήματα εκμετάλλευσης μικρού χώρου, πρακτικότητας και design.

Αυτή η εκπληκτική δημιουργία είναι μέρος ενός έργου ανακαίνισης ενός παλιού τυπογραφείου στο Παρίσι. Το loft ανήκει σε ένα ζευγάρι και τα τέσσερα παιδιά τους και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως πρώτη φορά βλέπουμε κάτι τέτοιο.

Η νέα κατασκευή έκτασης 180τ.μ. είναι στην πραγματικότητα μισή σπίτι και μισή έπιπλο. Τα παράθυρα που βλέπετε, τα οποία είναι κατασκευασμένα από παχύ, ακατέργαστο ξύλο πεύκου συναρμολογημένου σε διάφορες διατάξεις, χρησιμεύουν ως διαχωριστικά ανάμεσα στα δωμάτια αλλά και ως αποθηκευτικοί χώροι. Αυτή η υπέροχη ιδέα διαχωριστικών δωματίων που συνδέονται μέσω ενός μείγματος χώρων, επιτρέπει την ελεύθερη είσοδο στο φυσικό φως, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί νέους αποθηκευτικούς χώρους όπως βιβλιοθήκες, γραφεία ή απλώς καλαίσθητα ανοίγματα.

Η αρχική δομή υπέφερε από την έλλειψη φυσικού φωτός και έβγαζε μια «κλειστοφοβική» αίσθηση. Η νέα εκδοχή, περιλαμβάνει ένα αίθριο που φέρνει φυσικό φως και στον δεύτερο όροφο, καθώς μια κουζίνα, μια σαλοτραπεζαρία και υπνοδωμάτια για όλη την οικογένεια.