Πολυτελής ζωή κάτω από την επιφάνεια της γης

Πολυτελής ζωή κάτω από την επιφάνεια της γης

Ένα σπίτι στην Πολωνία ξέρει να εκτιμά τα οφέλη της φύσης αλλά και της σύγχρονης και ευαισθητοποιημένης αρχιτεκτονικής.

Τόσο αξιοπερίεργος αλλά και τόσο «cool», ο υπόγειος σχεδιασμός για το OUTrial House, όπως ονομάζεται το σπίτι, από την αρχιτεκτονική φίρμα KWK Promes, αποκαλύπτει ένα καλά κρυμμένο μυστικό στην κατά τ' άλλα ήσυχη εξοχική πεδιάδα Ksiazenice στην Πολωνία.

Λαξευμένο μέσα στο χώμα και καλυμμένο από ένα πλούσιο στρώμα γρασιδιού, το OUTrial House είναι μια καινοτόμα κρυψώνα της οποίας μοναδικός σύνδεσμος με την επιφάνεια είναι τα παράθυρά της. Ένα υπόγειο αίθριο δημιουργήθηκε τεμαχίζοντας το αρχικό design και φτιάχνοντας ένα άνοιγμα προς τον ουρανό, διατηρώντας όμως την «underground» φιλοσοφία.

Το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του σπιτιού, ωστόσο, είναι πως η ειδικά διαμορφωμένη στέγη είναι προσβάσιμη μόνο από το εσωτερικό της οικίας, ανεβαίνοντας τις καλυμμένες με γκαζόν σκάλες. Κάτω από αυτή τη καμουφλαρισμένη πρόσοψη, το σπίτι διαθέτει όλα τα παραδοσιακά «καλά» ενός σπιτιού, όλα αγγιγμένα βέβαια με το μαγικό ραβδί του σύγχρονου και οικολογικού design, από τα σαλόνια και τα υπνοδωμάτια μέχρι την κουζίνα και το στούντιο ήχου.