Ζώντας μέσα σε ένα κομμάτι από Tetris

Ζώντας μέσα σε ένα κομμάτι από Tetris

Ένα ξεχωριστό σπίτι στη Νέα Υόρκη εμπνέεται από το διάσημο videogame και δημιουργεί ένα θέαμα-φετίχ για όλους τους design lovers.

Αυτό το μικρό αλλά εξαιρετικά σύγχρονο σπίτι βρίσκεται σε μια διαγώνια έκταση στις εκβολές του ποταμού Noyack στη Νέα Υόρκη και παρά τα σκούρα του χρώματα και τα βαριά του υλικά, μοιάζει λες και ένα τουβλάκι του Tetris ξεπήδησε από την οθόνη του παιχνιδιού και βρέθηκε μέσα στη καταπράσινη φύση.

Παρά το μικρό του μέγεθος και τον χαμηλό προϋπολογισμό βάσει του οποίου χτίστηκε, οι αρχιτέκτονες που το ανέλαβαν κατάφεραν να δημιουργήσουν μια πανέμορφη και ιδιωτική κατοικία σε έναν συνολικό χώρο 125τ.μ. Τα προσεχτικά τοποθετημένα παράθυρα αφήνουν το φως να μπει άπλετο στο εσωτερικό και προσφέρουν μοναδική θέα στο ποτάμι, κρατώντας παράλληλα μακριά τα αδιάκριτα βλέμματα από τους γείτονες και τον κεντρικό δρόμο.

Στο ισόγειο βρίσκεται το σαλόνι και η τραπεζαρία ενώ το πίσω μέρος επιτρέπει πρόσβαση στο ποτάμι. Δύο σκάλες, μία εσωτερική και μία εξωτερική, οδηγούν παράλληλα στα υπνοδωμάτια και στον ξενώνα, αντίστοιχα, παρουσιάζοντας ένα οπτικό τρικ που αποτελεί έξτρα bonus για το ούτως ή άλλως μοναδικό design του σπιτιού.