Το σπίτι που ήρθε από τον Άρη

Το σπίτι που ήρθε από τον Άρη

Ένα φουτουριστικό σπίτι από τη Σουηδία μας κάνει να πιστεύουμε στη ζωή σε άλλους πλανήτες.

Όταν το γυαλί είναι το κυρίαρχο στοιχείο σε ένα σπίτι, τότε το σπίτι αναπόφευκτα γίνεται ένα ιδιαίτερο αντικείμενο μοναδικής αισθητικής και φουτουριστικής αρχιτεκτονικής.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τη συγκεκριμένη σουηδική κατοικία που δημιούργησε το αρχιτεκτονικό γραφείο JM Architecture του Μιλάνο, αν και σε αυτή τη περίπτωση ο φουτουρισμός πάει ένα βήμα παραπέρα, τόσο που μπορούμε να κάνουμε λόγο για «διαστημικό» design.

Το εκπληκτικό αυτό σπίτι βρίσκεται σε μια λοφώδη περιοχή της Σουηδίας και προσφέρει απεριόριστη θέα στη λίμνη Lugano χάρη στην επεκταμένη τζαμαρία του που το περικλείει από άκρη σ' άκρη. Η κατασκευή του χωρίζεται σε δύο επίπεδα: Το επίπεδο πάνω από τη γη που αποτελείται μόνο από γυαλί και περιλαμβάνει το σαλόνι, την κουζίνα και το μπάνιο και το επίπεδο κάτω από τη γη που φροντίζει για την προστασία της ιδιωτικότητας των ιδιοκτητών και περιλαμβάνει δύο μπάνια, ένα πλυσταριό, ένα γραφείο, ένα δωμάτιο διασκέδασης και τρία υπνοδωμάτια που συνδέονται με μια prive εσωτερική αυλή.

Ανάλαφρο αλλά και με ισχυρή δυναμική, το «διαστημικό» αυτό σπίτι σίγουρα κάνει τη διαφορά σε αυτή τη μικρή πόλη -αν και η αλήθεια είναι πως στη Σουηδία βρίσκεις κι από ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα σε κάθε γωνία.