Τα βραζιλιάνικα σπίτια αγαπούν το χρώμα

Τα βραζιλιάνικα σπίτια αγαπούν το χρώμα

Η αρχιτεκτονική στη Βραζιλία είναι πληθωρική και πολύχρωμη, και το παρακάτω εξοχικό είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματά της.

Ο Fabio Galeazzo, ο ιθύνων νους πίσω από αυτό το πολύχρωμο σπίτι στο Sao Paulo της Βραζιλίας, κατάφερε να πάρει ένα μικρό εξοχικό με περιορισμένους χώρους και να το μετατρέψει σε ένα χαριτωμένο και σίγουρα εκκεντρικό σπίτι δίπλα στη θάλασσα.

Οι έντονες αποχρώσεις βρίσκονται παντού, τόσο στους εξωτερικούς όσο και στους εσωτερικούς χώρους, δένοντας τέλεια με το τροπικό κλίμα της περιοχής αλλά και την ζωηράδα και την γενικότερη προσωπικότητα των κατοίκων της Βραζιλίας. Μεγάλοι πυλώνες από μπαμπού στηρίζουν την κρεμαστή οροφή, προσφέροντας μια στεγασμένη περίμετρο γύρω από το σπίτι, ενώ το εσωτερικό είναι ακριβώς ότι θα περίμενε να δει κανείς, έχοντας πάρει μια πρώτη γεύση από το εξωτερικό.

Μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων καλύπτει κάθε επιφάνεια των τοίχων, καθώς και των επίπλων και των αξεσουάρ που βρίσκονται μέσα στους διάφορους χώρους. Η δε συλλογή των διακοσμητικών και των χρηστικών αντικειμένων που υπάρχει στο σπίτι δεν ξεφεύγει από το εκλεκτικό και ιδιαίτερο στυλ της υπόλοιπης διακόσμησης και ως σύνολο το ρουστίκ αυτό σπίτι αποδεικνύει πως όλα τελικά βρίσκονται στις λεπτομέρειες.