Η διαφάνεια ταιριάζει (και) στην αρχιτεκτονική

Η διαφάνεια ταιριάζει (και) στην αρχιτεκτονική

Διαφάνειες, φως και υγρό στοιχείο σε ένα σπίτι φτιαγμένο για καλοκαίρι.

Αν η διαφάνεια είναι ένα προκλητικό και ιδιαίτερο στοιχείο στην μόδα, θα έπρεπε να χρησιμοποιείται πολύ πιο συχνά και με διάφορες παραλλαγές στην αρχιτεκτονική. Αυτό το συμπέρασμα βγάλαμε όταν είδαμε το Woodside Bay see-through home, ένα κυριολεκτικά διάφανο σπίτι που έκανε την καρδιά μας να χάσει έναν χτύπο.

Σχεδιασμένο από την φίρμα Hillery Priest Architecture, αυτό το see-through σπίτι απαρτίζεται από τρεις «πύργους» με κοινό σημείο αναφοράς μια κεντρική αυλή καλυμμένη από γυάλινους τοίχους, η οποία παρέχει εντυπωσιακή θέα τόσο προς το εσωτερικό της όσο και προς τα έξω. Στο μπροστινό μέρος, η πισίνα καλύπτει όλη την οριζόντια έκταση του σπιτιού, αντανακλώντας το φως από τις τζαμαρίες και δημιουργώντας παιχνίδια με το φως σε ολόκληρο τον χώρο. Την ίδια στιγμή το εσωτερικό πλημμυρίζει από φυσικό φως από κάθε γωνία και ο minimal σχεδιασμός του με τις λείες επιφάνειες λάμπει με τον πιο απλό αλλά εκθαμβωτικό τρόπο.

Σε όλες τις περιπτώσεις, η θέα και το μαγευτικό τοπίο έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, και διεισδύουν στο σπίτι μέσα από τους διάφανους τοίχους του, κάνοντάς το ένα με τη φύση.