Ξενάγηση στο απίστευτο σπίτι του Karl Lagerfeld

Ξενάγηση στο απίστευτο σπίτι του Karl Lagerfeld

Ο διάσημος μόδιστρος άνοιξε τις πόρτες του σπιτιού του στην γαλλική έκδοση του Architectural Digest και μας άφησε, για ακόμα μια φορά, με το στόμα ανοιχτό.

Αυτός ο άνθρωπος, τελικά, δεν θα σταματήσει ποτέ να γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος με κάθε του κίνηση.

Αφού πέταξε την άστοχη κακιούλα του για την Adele και τα κιλά της και μετά από λίγο την πήρε πίσω και ζήτησε συγγνώμη από την τραγουδίστρια με έναν αρκετά γενναιόδωρο τρόπο, ο Karl Lagerfeld αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να δει ο κόσμος το σπίτι του. Και πολύ καλά έκανε, γιατί το σπίτι του είναι ένα έργο τέχνης –κατά πολλές έννοιες.

Ο πολυπράγμων Karl, λοιπόν, κοσμεί το εξώφυλλο και τις κεντρικές σελίδες του τεύχους Μαΐου του γαλλικού Architectural Digest, και ξεναγεί την συντάκτρια του περιοδικού στα δωμάτια του σπιτιού του, ή, όπως το λέει ο ίδιος του «διαστημοπλοίου» του.

Η εμμονή του με την αντίθεση μαύρου-άσπρου είναι εμφανής κι εδώ, καθώς το σπίτι του είναι η αποθέωση του ασπρόμαυρου minimal, ενώ οι τέλεια γεωμετρικά τοποθετημένες στοίβες με περιοδικά και βιβλία που γεμίζουν κάθε τοίχο στο εσωτερικό είναι απλώς εντυπωσιακές.

Ο ίδιος, περιγράφοντας το «καταφύγιό» του, λέει: «Το σπίτι μου δεν είναι ένα κανονικό σπίτι. Είναι το διαστημόπλοιο για μια πόλη στην οποία δεν νιώθεις εγκλωβισμένος από την γη». Κοιτάζοντας τις φωτογραφίες, δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε...