Ένα σπίτι από αλάτι!

Ένα  σπίτι από αλάτι!

Μας μυεί στον κόσμο της αρχιτεκτονικής του Maryland

Λένε πως το αλάτι δίνει γεύση στην καθημερινότητά μας- σε μικρές δόσεις. Τι γίνεται όμως αν πάρουμε ένα γερό "Salt overdose"; Ιδού το αποτέλεσμα! Ένα μινιμαλιστικό σπίτι από απολιθωμένο αλάτι, σχεδιασμένο από τον David Jameson και την εταιρεία του Architect, Inc. Το σπίτι αυτό, ονόματι "Salt" βρίσκεται στην επαρχία Bethesda, του Maryland, και αποτελείται ουσιαστικά από ένα πάζλ τετραγώνων, με πολλαπλούς όγκους που ξεπηδούν και βυθίζονται από τη γενική δομή. Το NaCl House όπως το αποκαλούν οι αρχιτέκτονες (NaCl, επιτραπέζιο αλάτι), σου δίνει μία ιδιαίτερη αίσθηση τόσο στην ατμόσφαιρα όσο και στην υφή των τοίχων του.


Σίγουρα πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή που αποκλίνει κατά πολύ από τα κατεστημένα με ένα πάτωμα από αμμοβολή και τοίχους σε διάφορα επίπεδα. Το εξωτερικό του είναι ένα καλλιτέχνημα αποτελούμενο από το συνδυασμό όψεων γυαλιού που σου επιτρέπουν να κρυφοκοιτάξεις τους χώρους του design-άτου σπιτιού. Ο δημιουργός του λέει : «Το αποτέλεσμα αυτής της μίξης, αποκαλύπτει μία ατελή, σκληρή μορφή επαναφοράς στη ζωή μας του κρυσταλλικού αλατιού σε πέτρινους όγκους». Το μινιμαλιστικό εσωτερικό δεν χρειάζεται περιγραφή καθώς οι εικόνες μιλούν από μόνες τους, αποκαλύπτοντας κατάλευκους υπερ-φωτεινούς χώρους, με επίπεδα, προσθήκες από ξύλο και γυαλί που δίνουν ένα μοντέρνο και ξεκάθαρο ύφος στην σύγχρονη αισθητική του σπιτιού. Τα κοινά δωμάτια του σπιτιού βρίσκονται σε έναν ενιαίο χώρο, με ανοιχτά παράθυρα και φωτεινές εσοχές που γεμίζουν συνεχώς το χώρο με καθαρό φως.


Η Architect, Inc έχει λάβει πολλά βραβεία για τις ανατρεπτικές ιδέες της, κατασκευάζοντας σπίτια με χαρακτήρα. Είναι πρώτη φορά που χρησιμοποιείται αλάτι σε τόσο μεγάλο αρχιτεκτονικό όγκο και είμαστε περίεργοι να δούμε την αντοχή του στο χρόνο.