Punk Shui: Η νέα τάση ανατροπής στο deco που κερδίζει στα σημεία!

Punk Shui: Η νέα τάση ανατροπής στο deco που κερδίζει στα σημεία!

Όταν η μελετημένη αναρχία άρχεται του χώρου

Κουραστήκατε από τις νόρμες και τους κανόνες που επιβάλλουν τον τρόπο ζωής σας και θέλετε να σπάσετε στη γυάλα κάνοντας την ανατροπή βάσει της δικής σας ταυτότητας; Νομίζουμε πως έχουμε τη λύση. Ας τα πάρουμε από την αρχή:

Το Feng Shui είναι η αρχαία μυστικιστική τέχνη της κινεζικής Γεωμαντείας, το επίγειο αντίστοιχο της αστρολογίας, μελετά τη δυναμική σχέση μεταξύ του ανθρώπου και του περιβάλλοντός του. Εδώ και πολλαααααά χρόνια έχει βρει την εφαρμογή της σαν φιλοσοφία στη διακόσμηση και απαιτεί φυσικά κάποια συγκεκριμένη τοποθέτηση των αντικειμένων στο χώρο σύμφωνα με κανόνες. Ο Josh Amatore Hughes ο οποίος λέει πως αφιέρωσε τη ζωή του στο να βοηθήσει όσους επιθυμούν κάτι περισσότερο από τη ζωή τους και το χώρο στον οποίο ζουν εμπνεύστηκε και καθιέρωσε το Punk Shui design. Σκοπός του είναι να εξωθήσει το σχεδιασμό του χώρου στα όριά του και να εισάγει στη διαμόρφωση του τη χαοτική διάθεση και την κατάλυση κάθε κανόνα. Το Punk Sui είναι μια σχεδιαστική φιλοσοφία που υποστηρίζει ότι πρωτεύοντα ρόλο στη τοποθέτηση των αντικειμένων μέσα στο χώρο έχει η ελεύθερη βούληση του ιδιοκτήτη και όχι οι κλασικοί κανόνες της διακόσμησης. Σας άρεσε; Θέλετε κι εσείς να αναδιοργανώσετε το χώρο σας και να εκφραστείτε ανατρεπτικά μέσα από αυτόν σύμφωνα με το συναίσθημά σας;

Στο εξωτερικό το Punk Shui μετρά ήδη πολλούς οπαδούς και όλοι τους εκφράζουν και εκφράζονται μέσα από ένα και μοναδικό πράγμα την ανατροπή του προβλέψιμου και βαρετού οικιακού τοπίου, αναζητώντας κάτι που θα ταρακουνήσει την καθημερινότητά τους. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι καλλιτέχνες που η εκφραστική τους διάθεση τους εξωθεί σε κάτι διαφορετικό, αλλά και όποιος υιοθετεί το Punk Shui, απαιτείται να έχει ένα «ανοιχτό μυαλό». Το Punk Shui, δεν απαιτεί ιδιαίτερα χρήματα μιας και πρεσβεύει την επαναχρησιμοποίηση υλικών, παλιών επίπλων και vintage αντικειμένων.

Επικρατεί κυρίως η αντίληψη της καταστροφής με fun τρόπο που σας καλεί για παράδειγμα να πάρετε μία πολυθρόνα με σπασμένο πόδι, και να την βάλετε να πατάει πάνω σε τούβλο, ή να κόψετε τον καναπέ στα δύο. Στον τοίχο κρεμάστε ότι δεν είναι φτιαγμένο για να κρεμαστεί στον τοίχο, όπως δίσκους, ποτήρια, φορέματα ή κάποια χαλασμένη ηλεκτρική συσκευή. «Ο απαγχονισμός είναι τέχνη» λέει ο Josh Amatore Hughes. Το Punk Shui είναι η αρχαία τέχνη της επιβίωσης, το επίγειο αντίστοιχο του χάους. Είναι πολύ συμβατό με τις underground υποκουλτούρες, τους καλλιτέχνες, τις μειονότητες, όπως και με την εφηβική διάθεση για τη διακόσμηση των δωματίων. Με λίγα λόγια, Punk Shui είναι η πρακτική της δημιουργίας χάους στο σπίτι, τόσο εκκωφαντική που δημιουργεί μια αρκετά ισχυρή αντίθεση στη ζωή, ικανή να σας δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσετε το αναπόφευκτο που κυριαρχεί στον έξω κόσμο. Αν γίνει σωστά όμως, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι υπέροχα και να δημιουργήσετε πραγματική τέχνη, αρκεί να σέβεστε τα αντικείμενα, ακόμη και αν πρόκειται για σκουπίδια! Η πραγματική πρόθεση του Punk Shui είναι να δημιουργήσει από τα αδύναμα και υποτιμημένα αντικείμενα και όχι να καταστρέψει. Προσπαθεί να δώσει νόημα σε φαινομενικά άχρηστα αντικείμενα και όχι να προάγει το αλόγιστο χάος.