Ζώντας σε ένα σπίτι από γυαλί: Ένα με τη φύση!

Ζώντας σε ένα σπίτι από γυαλί: Ένα με τη φύση!

Εσείς θα το τολμούσατε;

Σε ένα ειδυλλιακό τοπίο της Ιταλίας, βρίσκονται δύο γυάλινα σπίτια- τα πρώτα γυάλινα σπίτια ενωμένα. Ιδέα δύο Ιταλών σχεδιαστών, του Carlo Santambrogio & του Ennio Arosic, έγινε πραγματικότητα με άθραυστο- αλεξίσφαιρο γυαλί μπλε απόχρωσης.

Οι δύο αρχιτέκτονες που αποτελούν την ομάδα του γνωστού και πρωτοπορειακού studio Santambrogio, σχεδίασαν τα δύο σπίτια, των οποίων τα όρια δεν μας είναι και πολύ ευδιάκριτα, πάνω σε μία λίμνη που το καλοκαίρι χρησιμοποιείται ως πισίνα για τα δύο σπίτια που έχουν πρόσβαση σε αυτήν με σκαλιά, ενώ το χειμώνα γίνεται μέρος του παγωμένου τοπίου. Όλα τα μέρη των σπιτιών είναι διάφανα, ενώ τα μοναδικά πράγματα που μπορεί κανείς να δει είναι το στρώμα, τοποθετημένο σε επίσης γυάλινο κρεβάτι και ο καναπές.

Προς το παρόν η ντουλάπα είναι διάφανη, όπως και οι σωληνώσεις ύδρευσης και αποχέτευσης του σπιτιού. Οι ηλεκτρονικές συσκευές δεν συνίστανται (πχ. τηλεόραση) μιας και στόχος των σπιτιών είναι να φέρουν τον άνθρωπο πιο κοντά στη φύση, μετατρέποντάς τον σε μέρος του τοπίου. Η ιδιωτικότητα καταργείται, μολονότι η ομάδα εργάζεται πάνω στην τελειοποίηση των συστημάτων ασφαλείας και θέρμανσης για το χειμώνα. Οι ένοικοι θα είναι διαρκώς εκτεθειμένοι σε ό, τι κάνουν σαν κομμάτι του περιβάλλοντός τους, χωρίς καμία οπτική προστασία.

Κατά πόσο θα είναι εφικτό να ζει κανείς μέσα σε ένα σπίτι από γυαλί- τουλάχιστον σε ευρεία κλίμακα δεν το γνωρίζουμε όμως το δίδυμο έχει ήδη δεχτεί αρκετές προτάσεις από διάσημους και δισεκατομμυριούχους προκειμένου να δημιουργήσουν βίλες από γυαλί για τα ιδιωτικά θέρετρά τους. Αν μη τι άλλο εντυπωσιακή και άκρως ενδιαφέρουσα ιδέα, δε νομίζετε;

*Φωτό courtesy of www.santambrogiomilano.it

Διαβάστε ακόμη:

Εξωτερικές ταπετσαρίες που δίνουν άλλη όψη στο σπίτι σας!

Αλλάξτε τη διαρρύθμιση του χώρου σαν με περιστρεφόμενους τοίχους!

Θέλετε φορητό δωμάτιο; Υπάρχει!