Χτίζοντας μία μίνι έπαυλη σε ένα απλό στενό οικόπεδο!

Χτίζοντας μία μίνι έπαυλη σε ένα απλό στενό οικόπεδο!

Όρεξη να έχει κανείς και φαντασία

Όταν δεν υπάρχει ο απαραίτητος χώρος αρκεί καμιά φορά η ευρηματικότητα και η φαντασία για να τον μετατρέψει σε παλάτι. Οι ιδιοκτήτες αυτού του σπιτιού, είχαν στην κατοχή τους ένα μακρόστενο οικόπεδο ανάμεσα σε άλλα οικήματα, που δεν τους επέτρεπε να έχουν πλαινά παράθυρα ή να δώσουν το επιθυμητό φάρδος και δομή σε όποιο σπίτι έχτιζαν. Απελπισμένοι ότι δεν θα μπορύσαν να πουλήσουν το δύσκολο οικόπεδό τους, αλλά ούτε και να το εκμεταλλευθούν χτίζοντας ένα λειτουργικό σπίτι που να έχει πρόσβαση στο φως του ήλιου, το άφηναν.

Η στιγμή όμως που μέσω κοινού γνωστού, οι ιδιοκτήτες ήρθαν σε επαφή με το αρχιτεκτονικό γραφείο Weir Phillips στην Αυστραλία ήταν σωτήρια αποδεικνύοντας ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε χώρο όπως θέλουμε αρκεί να υπάρχουν ιδέες που θα εφαρμόζονται σωστά. Καταρρίπτοντας, λοιπόν πολλές συμβατικότητες οι αρχιτέκτονες από το γραφείο έβαλαν μία ασυνήθιστη προσθήκη στο καθιστικό, ένα γυάλινο κομμάτι στο δάπεδο όπου κάτω διακρίνεται νερό. Το όλο κατασκεύασμα δεν έγινε για διακοσμητικούς λόγους, αλλά το τμήμα με το νερό είναι ένα spa. Ένα spa στο κέντρο του σαλονιού, που οι ιδιοκτήτες μπορούν να το απολαύσουν αφού σηκώσουν την γυάλινη καταπακτή που το καλύπτει. Στο σημείο που είναι τοποθετημένο το υγρό στοιχείο, υπάρχει από πάνω γυάλινη οροφή ώστε να είναι ανεμπόδιστη η είσοδος του ήλιου σε εκείνο το σημείο. Όλη η οροφή απαρτίζεται από κινητά κομμάτια άθραυστου γυαλιού ώστε το σπίτι να λούζεται κυριολεκτικά από φως, ενώ εχει ενσωματωμένο σκέπαστρο για να μπορεί να κλείνει. Το σαλόνι δε είναι το αποκορύφωμα της πολυχρηστικότητας. Και μόνο κοιτώντας την κουνιστή πολυθρόνα θέλουμε να βρεθούμε εκεί.

Η αρχιτεκτονική συμπληρώθηκε με μοντέρνα και ιδιαίτερη διακόσμιση δημιουργώντας ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Το καλύτερο; Επειδή η όλη διαδικασία αποτέλεσε την καλύτερη διαφήμιση για το γραφείοπου εκτόξευσε τις συμφωνίες του στα ύψη, οι ιδιοκτήτες πλήρωσαν μόνο τα βασικά διαδικαστικά της κατασκευής και μικρό μέρος της διακόσμισης!

Δείτε τις φωτογραφίες και πάρτε έμπνευση- (στο μέτρο που μπορείτε)!

Διαβάστε ακόμη:

Ζώντας σε ένα σπίτι από γυαλί: Ένα με τη φύση!

Εξωτερικές ταπετσαρίες που δίνουν άλλη όψη στο σπίτι σας!

Στο εξοχικό της Anna Wintour (φωτο)