Μία εκκλησία που έγινε σπίτι...

Μία εκκλησία που έγινε σπίτι...

Λίγη φαντασία και όλα γίνονται!

Ένα γεωργιανό παρεκκλήσι που βρίσκεται στο Northumberland της Αγγλίας, έχει μετατραπεί σε σπίτι με σοφίτα. Αυτό που ζηλεύεις αρχικά είναι οι μεγάλοι, ανοιχτοί χώροι και τα μεγάλα παράθυρα με τις κωνοειδείς κορυφές. Τα παράθυρα επίσης είναι που διατηρούν την αρχιτεκτονική και θυμίζουν από πού προέρχεται αυτός ο χώρος, κάτι που δεν μπορεί να αλλοιωθεί όσο κι αν υπάρχει μοντέρνος προσανατολισμός στη διακόσμηση.

Η συνεύρεση του μοντέρνου με του παλιού είναι ιδιαίτερα εμφανής στο καθιστικό όπου οι καναπέδες, το τζάκι, η τραπεζαρία με τις Panton καρέκλες, αλλά και τα φωτιστικά, όπως και οι φωτογραφίες στους τοίχους είναι καθαρά μοντέρνα, ενώ τα άλλα τραπεζάκια είναι ξύλινες αντίκες. Ένας τόσο εξιδανικευμένος και συγκεκριμένος χώρος όπως το παρεκκλήσι δεν είναι εύκολο να τιθασευτεί και να επιβληθεί σε αυτόν ένα ορισμένο ύφος πέρα από αυτό που επιβάλει η αρχιτεκτονική του.

Οι ιδιοκτήτες κατάφεραν να δημιουργ'ησουν ένα χώρο που συνδιάζει το παλιό με το νέο με μεγάλη επιτυχία. Την εκκλησία ανακαίνησε το ίδιο το ζευγάρι που ζει εκεί, η Sally Onions και ο Ian Bottomley κάτι που τους κόστισε συνολικά £300,000 ενώ αγόρασαν το κτήριο μόνο £92,000!!

Διαβάστε ακόμη:

Κινητοί πολυτελείς... κύβοι διαβίωσης: Καταπληκτικό!

Υπέροχη αρχιτεκτονική: Η επιτομή του Bauhauss σε ένα πολυγωνικό σπίτι!

Justin Timberlake: Δείτε το διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη