Ένα σπίτι πραγματικά φαντασμα-γορικό!

Ένα σπίτι πραγματικά φαντασμα-γορικό!

Πώς κάτι που θεωρούταν στοιχειωμένο μεταμορφώθηκε σε πόλο έλξης;

Ένα εγκαταλειμμένο σπίτι στο χωριό Delme, 365 χιλιόμετρα ανατολικά της Γαλλίας θεωρούταν για χρόνια στοιχειωμένο και οι κάτοικοι δεν περνούσαν ούτε απ' έξω! Ιστορίες επί ιστοριών είχαν γραφτεί και διαδίδονταν για το τρομακτικό αυτό σπίτι μέχρι που μία ομάδα αρχιτεκτόνων αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του και το μετέτρεψε σε πραγματικό σπίτι φάντασμα.

Η ιδέα τους να το βάψουν λευκό και να του δώσουν και την ανάλογη εξωτερική εμφάνιση αντί να κάνει τον κόσμο να φοβηθεί περισσότερο, προκάλεσε το θαυμασμό και πλέον το σπίτι-φάντασμα αποτελεί πόλο έλξης για τους Γάλλους και όχι μόνο. Το εσωτερικό του μάλιστα φιλοξενεί γκαλερί με έργα τέχνης. Το κτίριο ανήκει στο Centre d'art Contemporain-La Synagogue de Delme – ενώ το τρομερό δίδυμο καλλιτεχνών που το ανακαίνισε ακούει στα ονόματα Christophe Berdaguer και Marie Péjus.

Το κτίριο έχει επενδυθεί με παχιά στρώματα από λευκό πολυστερένιο προσδίδοντάς του μία καρτούν εμφάνιση ώστε να μοιάζει βγαλμένο από ταινία φαντασίας. Το όλο εγχείρημα συμπληρώνει το λογοπαίγνιο που δίνει το όνομά του: Gue(ho)st House, όπου Guest σημαίνει επισκέπτης και Ghost φάντασμα.

Διαβάστε ακόμη:
Pop- art αισθητική και χρώμα παίζουν με τη φύση!

Τρία container έγιναν σπίτι... Και τι σπίτι!

Πώς αξιοποίησαν τις παλιές αποθήκες στο Amsterdam; Ας πάρουμε ιδέες!