Τα σπίτια του μέλλοντος θα είναι πλωτά!

Τα σπίτια του μέλλοντος θα είναι πλωτά!

Για τους λάτρεις του υγρού στοιχείου... και όχι μόνο!

Ιδού, λοιπόν, το Tafoni Floating Home, δημιούργημα της designer και αρχιτέκτονα Joanna Borek Clement που σχεδιάστηκε για να αλλάξει τις πεποιθήσεις αυτών που ζουν, ή θέλουν να ζήσουν σε σπίτια - βάρκες.

Το συγκεκριμένο σπίτι δημιουργήθηκε με σκοπό όσοι ζουν κοντά σε παραθαλάσσιες περιοχές (και μη), να διευκολυνθούν οικονομικά και πρακτικά και να εκμεταλλευθούν την κοντινή τους παραθαλάσσια ή παράκτια περιχή γλιτώνοντας από φόρους ακίνητης περιουσίας και κάνοντας χρήση της υδροηλεκτρικής ενέργειας. Τα 89 τετραγωνικά μέτρα του συνολικού χώρου χωρίζονται σε τρεις βασικούς τομείς που περιλαμβάνουν την κουζίνα, το καθιστικό και το υπνοδωμάτιο. Το αποτέλεσμα είναι πολύ στιλάτο, φωτεινό και μοντέρνο.

Τι βαθύτερο κρύβεται όμως πίσω από αυτή τη δημιουργία; Το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την κατασκευή πλωτών σπιτιών έχει σχέση με την υπερθέρμανση του πλανήτη και την επικειμένη αύξηση των υδάτων. Ήδη στη Βραζιλία και την Ιαπωνία το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ενταχθεί στα άμεσα κυβερνητικά project πολεοδομίας!

Διαβάστε ακόμη:

Domus Civita: Το αρχαίο κάστρο που έγινε σπίτι!

H πολυτέλεια συρρικνώθηκε σε 46τ.μ. Πάρτε ιδέες!



Το σπίτι διαστημόπλοιο!