Ο Immo Klink μας δείχνει τα πιο «φυσικά» σπίτια στον κόσμο

Ο Immo Klink μας δείχνει τα πιο «φυσικά» σπίτια στον κόσμο

Σαν να ξετρύπωσαν από βιβλίο του Τόλκιν

Πρόκειται για έναν πολύ γνωστό φωτογράφο, ονόματι Immo Klink από τη Γερμανία που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Ταξιδεύει όλο τον κόσμο και ψάχνει για ανθρώπους που ζουν με απόλυτη αυτάρκεια και οικονομική ανεξαρτησία, αδιαφορώντας για όλες τις υλικές απολαβές της ζωής. Το πάθος του μετά την φωτογραφία είναι οι οικολογία και του αρέσει πολύ η αρχιτεκτονική.

Όλα τα ενδιαφέροντά του μαζί τα συγκεντώνει στο έργο του «Κατοικίες Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων», το οποίο είναι σε συνεχή εξέλιξη και επικεντρώνεται στα σπίτια ανθρώπων που τα κατασκεύασαν μόνοι τους από υλικά που βρήκαν γύρω τους. Τα σπίτια αυτά είναι απόλυτα ενσωματωμένα στην περιοχή και το τοπίο, ενώ κάποια μας κάνουν να πιστεύουμε πως είναι δημιουργήματα της φύσης τα οποία ο άνθρωπος απλά διαμόρφωσε σε κατοικία

Μη φανταστείτε ότι όσοι επιλέγουν να ζουν σε αυτά διαθέτουν τις ανέσεις που σας έχουμε παρουσιάσει στα projects γνωστών αρχιτεκτονικών studio τελευταία. Μιλάμε για μία καθημερινότητα, εντελώς πρωτόγονη και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν πρόκειται για παράξενα άτομα αλλά για νεαρά ζευγάρια με οικογένεια και παιδιά που ζουν έτσι από επιλογή, στην καρδιά της Ευρώπης. Τέτοιες κοινότητες υπάρχουν και στην Ελλάδα, όπως πχ στο Πήλιο.

Διαβάστε ακόμη:

To σπίτι στο χείλος του γκρεμού!

Cocoon: Ένα καταφύγιο μόνο για σένα!

Τι συμβολίζουν τα χρώματα στις μπάλες του Χριστουγεννιάτικου δέντρου;