Bauhauss και κυβισμός σε αρμονία με τη φύση, από την Καλιφόρνια

Bauhauss και κυβισμός σε αρμονία με τη φύση, από την Καλιφόρνια

Απλότητα και πολυτέλεια μέσα από γεωμετρικούς όγκους

Ένα υπερσύγχρονο σπίτι, σχεδιάστηκε στην Little Venice αλλιώς γνωστή ως μικρή Βενετία της Καλιφόρνια, μια παραθαλάσσια κοινότητα που χαρακτηρίζεται από μικρές συστάδες κατοικιών που απαρτίζουν γειτονιές με ιδιαίτερα αστικά γνωρίσματα που επιβάλει την διατήρηση της ιδιωτικής ζωής, ενώ παράλληλα η κάθε μονάδα θέλει να απολαμβάνει τις χαρές της μονοκατοικίας που βρίσκεται μακριά από μητροπολιτικά κέντρα.

Η πολυτελής βίλα που συνδυάζει την Bauhauss αισθητική με τον κυβισμό από την αρχιτεκτονική εταιρία Modal Design, με μία επιβλητική πρόσοψη, η οποία στο πίσω μέρος συστέλλεται για να απλωθεί κάτω από το πεύκο μας εντυπωσιάζει. Ακόμη ένα παράδειγμα όπου η σύγχρονη αρχιτεκτονική σέβεται τη φύση και επιδιώκει τη συμβίωση αντί της επιβολής και κατάκτησης και το δέντρο εξακολουθεί να είναι το κύριο χαρακτηριστικό της περιοχής όπως και πριν οικοδομηθεί.

Τα 240 τετραγωνικά μέτρα του ακολουθούν έναν γεωμετρικό και απλό σχεδιασμό με τους κοινόχρηστους χώρους να «αγκαλιάζουν» την πισίνα απολαμβάνοντας τη σκιά του πεύκου. Το υλικό που προτιμήθηκε περισσότερο εσωτερικά είναι το ξύλο ενώ το πιο εντυπωσιακό είναι τα εξωτερικά πάνελ και το φως πως περνάει από μέσα τους αφήνοντας τη διάθλαση του ήλιου μέσα από το σχήμα των αρχιτεκτονικών αυτών στοιχείων. Η χρήση τους εσωτερικά, στη σκάλα δίνει μια συνέχεια αφήνοντας να χαρακτηρίσουν ολόκληρη τη μονοκατοικία.

Διαβάστε ακόμη:


Ο Immo Klink μας δείχνει τα πιο «φυσικά» σπίτια στον κόσμο

To σπίτι στο χείλος του γκρεμού!

Τι συμβολίζουν τα χρώματα στις μπάλες του Χριστουγεννιάτικου δέντρου;