Δείτε την hi-tech βίλα που χτίζεται στη Ρόδο

Δείτε την hi-tech βίλα που χτίζεται στη Ρόδο

Διαφέρει από τα γύρω οικήματα ενώ παράλληλα βρίσκεται σε αρμονία με το χώρο

Η Villa Finas, όπως ονομάζεται είναι ένα δημιούργημα αρχιτεκτόνων από το Αμβούργο του στούντιο H A J. Οι ξένοι ιδιοκτήτες του οικοπέδου αποφάσισαν να χτίσουν μία παραθεριστική κατοικία στη Ρόδο, που να μη θυμίζει όμως τα γύρω σπίτια, αιγαιοπελαγίτικης αρχιτεκτονικής- διατηρώντας παρόλα αυτά το λευκό χρώμα.

Η μονοκατοικία είναι μεν τριόροφη αλλά διαθέτει ένα υπνοδωμάτιο, αίθουσα τέχνης όπου θα εκθέτονται πίνακες και άλλα έργα, βεράντα, μεγάλο κήπο. Το υπόγειο επίπεδο, την ουσία βρίσκεται στο επίπεδο του δρόμου και λειτουργεί σαν γκαράζ, οδηγώντας στο δεύτερο ισόγειο επίπεδο όπου βρίσκονται το σαλόνι, η τραπεζαρία, η κουζίνα και η βεράντα στην οποία βλέπουμε μία μεγάλη πισίνα με θέα στη θάλασσα. Στο ίδιο οικόπεδο βρίσκεται ξενώνας που διαθέτει μια μικρή βιβλιοθήκη και ένα κρεβάτι με θέα στο Αιγαίο. Στο τρίτο επίπεδο της βίλας συναντάμε την τεράστια κρεβατοκάμαρα και το αίθριο.

Οι αρχιτέκτονες προκειμένου να δημιουργήσουν περισσότερους χώρους αλλά να κάνουν το σχήμα της κατοικίας πιο εντυπωσιακό και επιβλητικό, χρησιμοποίησαν τις γωνίες και το τριγωνικό και ορθογώνιο μοτίβο σε κάθε δωμάτιο και σχήμα. Τα ράφια και τα ντουλάπια είναι ενσωματωμένα στους τοίχους κι έτσι κερδίζεται ακόμη περισσότερος χώρος καθώς οι ιδιοκτήτες χρειάζονται πολύ λιγότερα έπιπλα.

Διαβάστε ακόμη:
Το πιο fun σπίτι σε 40 τετραγωνικά!

Το σπίτι με τη μαγική πόρτα

Ένας κήπος όαση στην Ολλανδία