Από εγκαταλελειμμένο ιχθυοτροφείο σε υπέροχο loft

Από εγκαταλελειμμένο ιχθυοτροφείο σε υπέροχο loft

Μια εντυπωσιακή αξιοποίηση τοποθεσίας στη Λετονία

Κάθε φορά που ψάχνουμε, ανακαλύπτουμε ολοένα και περισσότερους τρόπους μέσα από τους οποίους η αρχιτεκτονική καταφέρνει να μεταμορφώνει κτίρια και σημεία απαρατήρητα κι εγκαταλελειμμένα σε αριστουργήματα.

Η φαντασία δεν έχει όρια. Όταν όμως ταλαντούχοι αρχιτέκτονες όπως π.χ. αυτοί του studio Zaigas Gailes Birojs αποφασίζουν να τη χρησιμοποιήσουν για να ομορφύνουν και να δώσουν άλλη διάσταση στην πραγματικότητα, προκύπτει κάτι τέτοιο. Οι μηχανικοί και designers, κατάφεραν να μετατρέψουν ένα εγκαταλελειμμένο ιχθυοτροφείο σε ένα εντυπωσιακό loft.

Το σημείο που βρισκόταν οι αποθήκες και οι εγκαταστάσεις ήταν αν μη τι άλλο πολλά υποσχόμενο, με θέα στη Βαλτική Θάλασσα πάνω σε ένα τεχνητό νησί 300 μέτρα από τη θάλασσα. Το loft βρίσκεται σε ένα χωριό της Λετονία ονόματι Kaltene. Οι αρχιτέκτονες δεν παρενέβησαν καθόλου στο νησί και στη μορφολογία του τοπίου. Ανακαίνισαν πλήρως τις εγκαταστάσεις και βασίστηκαν στην πέτρα, το ξύλο και το γυαλί. Θέα και φως στο μέγιστο χάρη στις τεράστιες τζαμαρίες, ενώ το μπάνιο- το οποίο βρίσκεται στο πίσω μέρος, κλέβει την παράσταση. Η εξωτερική του εμφάνιση έχει επενδυθεί με μέταλλο, είναι κυκλικό και θυμίζει πηλωτήριο και υποβρύχιο μαζί.

Διαβάστε ακόμη:

Το σπίτι του 18ου αιώνα με το γυάλινο πάτωμα

Δείτε το σπίτι μιας οικογένειας που λατρεύει το χρώμα