Πώς επηρεάζουν τα χρώματα το χώρο μας;

Πώς επηρεάζουν τα χρώματα το χώρο μας;

Πώς μπορεί η κατάλληλη χρήση χρωμάτων να αλλάξει τη διάθεση και την ενέργειά μας;

Τα χρώματα μπορούν να δώσουν ενέργεια ή να μας πάρουν. Δεν είναι τυχαίο ότι όταν είμαστε χαρούμενοι επιλέγουμε ζωντανά φωτεινά χρώματα, ενώ όταν δεν έχουμε καλή διάθεση επιλέγουμε σκούρα και μουντά. Το καλοκαίρι που χαλαρώνουμε και έχουμε περισσότερο ταξιδιάρικη διάθεση επιλέγουμε χρώματα ανοιχτά, ζωηρά, παστέλ. Το ίδιο και όταν ερωτευόμαστε. Όταν επιλέγουμε ένα κόκκινο φόρεμα για να τον καταπλήξουμε, ένα ροζ για να δείξουμε την παιδικότητα και τον ρομαντισμό μας, ένα μαύρο ή μπλε για να προσθέσουμε κύρος και σοβαρότητα.

Το ίδιο κάνουμε και στο σπίτι μας. Ανάλογα τον χαρακτήρα μας, επιλέγουμε και την διακόσμηση και τα χρώματα. Τα χρώματα επηρεάζουν το φως που μπαίνει στο σπίτι μας και μπορούν να αλλάξουν την ροή της ενέργειας. Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε με δυο τρόπους. Κινητά χρώματα ονομάζουμε τα χρώματα εκείνα που χρησιμοποιούμε σε υφάσματα, μαξιλάρια, κουρτίνες, διακοσμητικά αντικείμενα. Αυτά δηλαδή που είναι εύκολο να αλλάξουμε αν τα βαρεθούμε. Ο δεύτερος τρόπος είναι το χρώμα στους τοίχους και στα έπιπλα. Εδώ πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα γιατί δεν μπορούμε εύκολα να τα αλλάξουμε.

Το κλειδί για να μην ξεφύγουμε είναι η αρμονία. Πως θα την πετύχουμε αυτό; Ανάλογα με την ποιότητα και την ποσότητα που εισέρχεται σε ένα χώρο το φυσικό φως, επιλέγουμε και το βασικό χρώμα. Πάμε να τα δούμε ένα ένα:
-Στα νότια το μοβ.
-Στα νοτιοδυτικά και βορειοανατολικά το κίτρινο, το καφέ, η ώχρα.
-Στα δυτικά και βορειοδυτικά το λευκό, το γκρι, το κόκκινο, το ροζ.
-Στα βόρεια το λευκό, η μανόλια, η βανίλια, το μπεζ.
-Στα ανατολικά και νοτιοανατολικά το πράσινο και το μπλε.

Να θυμάστε ότι καλό είναι να διαλέγουμε απαλούς τόνους των χρωμάτων, ώστε να είμαστε σίγουροι πως δεν θα διαταράξουμε την ενέργεια. Τα έντονα χρώματα είναι καλύτερα να σας τα προτείνει κάποιος ειδικός, μετά από μελέτη. Αλλιώς μπορεί να διαταράξετε την ενέργεια και να έχετε δυσάρεστα αποτελέσματα. Το κλειδί είναι η αρμονία. Εφαρμόστε την και θα κερδίσετε σίγουρα.

Διαβάστε ακόμη:

Κρεβατοκάμαρα και feng shui: Πώς να ξαναβρούμε την ισορροπία μας!

Έρωτας και feng shui: Ας κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη!