Ανανεώστε το σπίτι σας με το σωστό χρώμα σε κάθε δωμάτιο

Ανανεώστε το σπίτι σας με το σωστό χρώμα σε κάθε δωμάτιο

Που ταιριάζει μια κόκκινη απόχρωση; Πότε πρέπει να αποφύγετε το πράσινο;

Μπλε: Είναι ανανεωτικό αλλά ήρεμο χρώμα – ιδανικό για το μπάνιο ή την κρεβατοκάμαρά σας. Σ' ένα βορινό δωμάτιο προτιμήστε όμως το τιρκουάζ ή το γαλάζιο διαφορετικά το δωμάτιο θα είναι δείχνει πολύ ψυχρό.

Κόκκινο: Ενεργοποιεί και διεγείρει. Χρησιμοποιήστε το βαθύ χρώμα του κερασιού στους τοίχους της τραπεζαρίας για να δημιουργήσετε το ιδανικό σκηνικό για τα υπέροχα γεύματα που οργανώνετε. Τονίστε το καθιστικό με φωτεινές κόκκινες κουρτίνες και προσθέστε ένα επιβλητικό έπιπλο για να δημιουργήσετε μία ζεστή ατμόσφαιρα στο χώρο.

Πράσινο: Απαλύνει το στρες γι' αυτό επιλέξτε το για το χώρο όπου πηγαίνετε για να ηρεμήσετε. Αποφύγετε τις σκούρες λαδί αποχρώσεις, εκτός κι αν το δωμάτιο είναι πολύ φωτεινό και επιλέξτε το ανοιχτό πράσινο του μήλου.

Κίτρινο: Ενεργοποιεί και σας κάνει να νιώθετε κοινωνικοί, όποτε είναι ιδανικό χρώμα για την κουζίνα ή το μεγάλο χολ. Επιπλέον ενεργοποιεί τον εγκέφαλο, οπότε ταιριάζει στο δωμάτιο που διαβάζετε ή έχετε τον υπολογιστή.

Λιλά: Είναι ένα χρώμα καταπραϋντικό και δημιουργεί την αίσθηση ότι τραβιέται προς τα πίσω με αποτέλεσμα να δίνει χώρο ακόμα και στο πιο μικρό δωμάτιο. Το λιλά ταιριάζει ιδανικά με τις πιο σκούρες αποχρώσεις του αλλά και με το κόκκινο. Δώστε λοιπόν ξεχωριστές πινελιές στο χώρο με βάση το κόκκινο προσθέτοντας μερικά κόκκινα διακοσμητικά ή ακόμα βάφοντας τον έναν τοίχο σε τέτοια απόχρωση. Είναι έντονο αλλά είναι το καλύτερο!