Το σπίτι με τα περιστρεφόμενα δωμάτια: Γυρίζουν έως και 90 μοίρες, ανάλογα με τη διάθεση

Το σπίτι με τα περιστρεφόμενα δωμάτια: Γυρίζουν έως και 90 μοίρες, ανάλογα με τη διάθεση

Ένα ριζοσπαστικό αρχιτεκτονικό δημιούργημα που ανεβάζει τον πύχη στο interior design.

Όταν σκέφτεσαι design, αρχιτεκτονική, καινοτομίες και εντυπωσιακά σύγχρονα κτίρια, σίγουρα το τελευταίο μέρος στο οποίο θα πάει το μυαλό σου είναι το Ιράν. Να, όμως, που τα ωραιότερα πράγματα έρχονται, όπως, πάντα, από εκεί που δεν τα περιμένεις.

Το design studio Nextoffice που έχει έδρα το Ιράν, μόλις πήγε τον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων σε άλλο επίπεδο, δημιουργώντας περιστρεφόμενα δωμάτια ως κομμάτια μιας πολυτελούς κατοικίας, ώστε οι χρήσεις τους να αλλάζουν ανάλογα με τη διάθεση και την περίσταση.

Η κατοικία βρίσκεται στην Τεχεράνη, έχει το όνομα "Sharifi-ha House" και αποτελείται από επτά ορόφους.τρία περιστρεφόμενα δωμάτια που περιλαμβάνει μπορούν να στραφούν έως και 90 μοίρες στον άξονά τους, απλά με το πάτημα ενός κουμπιού. Με την λειτουργία τους αυτή, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να έχουν φυσικό φως στο σπίτι για περισσότερες ώρες μέσα στη μέρα (απλά γυρίζοντας τα δωμάτια εκεί που χτυπά ο ήλιος) αλλά και να εξασφαλίζουν επιπλέον χώρο όταν χρειάζεται.

Το ευέλικτο design της πρωτοποριακής αυτής κατοικίας σχεδιάστηκε πάνω στην ιδέα ενός σπιτιού που θα μπορούσε να προσαρμόζεται στις αλλαγές των εποχών, χωρίς να θυσιάζει τη χρηστικότητά του.

Το σπίτι επεκτείνετε σε 1.400τ.μ. (!) και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ασανσέρ, εσωτερική πισίνα και ένα τεράστιο προσωπικό γυμναστήριο, ενώ η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 2013.

Διαβάστε επίσης:

Καλώς ήρθες στο σπίτι των ονείρων σου!17 ιδέες διακόσμησης που δε φανταζόσουν ότι υπάρχουν

Παράδεισος στη Γη: Αυτός είναι ο απόλυτος προορισμός διακοπών (των ονείρων μας)

Το μυστικό του καθρέφτη: Ένα τέλειο τρικ για το σπίτι που σίγουρα δε φαντάζεστε!