Ιδέες διακόσμησης:Βαρέθηκες το κλασικό χριστουγεννιάτικο δέντρο;Ιδού 6 άλλες προτάσεις!

Ιδέες διακόσμησης:Βαρέθηκες το κλασικό χριστουγεννιάτικο δέντρο;Ιδού 6 άλλες προτάσεις!

Φτιάξε τα δικά σου εναλλακτικά δέντρα!

Αποτελεί ίσως την πιο αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων. Κάθε χρονιά, όταν τα Χριστούγεννα πλησιάζουν ανυπομονούμε να στολίσουμε το σπίτι μας και να δώσουμε αυτό το μαγικό χριστουγεννιάτικο πνεύμα στο χώρο, που μας ταξιδεύει κάθε μέρα των γιορτών. Ωστόσο, αν ζεις σε ένα μικρό διαμέρισμα ή αν έχεις βαρεθεί την ίδια, καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και το κλασικό χιλιοτραγουδισμένο... έλατο, υπάρχουν λύσεις. Διάλεξε ένα από τα παρακάτω διαφορετικά δέντρα και άφησε τον Άγιο Βασίλη να... χάσει το δρόμο του.


1.Δέντρο από παλέτες
Αν πλέον το «πατροπαράδοτο» έλατο δεν σε μαγεύει και τόσο, διάλεξε κάτι πιο απλό, λιτό και απέριττο. Με ελάχιστο κόστος, μπορείς να φτιάξεις το φετινό σου δέντρο από παλέτες. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά ξύλα από παλέτες, που θα κόψεις και θα φτιάξεις σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου. Για να ολοκληρώσεις την διαφορετική DIY κατασκευή σου στόλισέ το με διαφορετικά φωτάκια, και όχι τα απλά χριστουγεννιάτικα.


2.Κάνε τη σκάλα σου χριστουγεννιάτικη!
Αν τα οικονομικά σου δεν σε βοηθούν να αποκτήσεις ένα νέο και εντυπωσιακό δέντρο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την παλιά σκάλα που έχεις και να την γεμίσεις με λαμπιόνια, στολίδια και ό, τι άλλο φανταστείς. Τοποθέτησέ την σε μια γωνιά του σαλονιού σου και σίγουρα θα κλέψεις τις εντυπώσεις.


3.Φτιάξε δέντρο από... κορδόνι
Κι όμως, μπορεί να δημιουργηθεί ένα πανέμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο από μια τόσο απλή πρώτη ύλη. Το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία. Το συγκεκριμένο δέντρο μπορείς να το φτιάξεις μόνη σου, χωρίς κανέναν περιορισμό στο μέγεθος ή το μέρος που θα το τοποθετήσεις. Απλά διάλεξε έναν τοίχο, σε όποιο δωμάτιο του σπιτιού σου επιθυμείς, και εγκατέστησε εκεί το... χριστουγεννιάτικο πνεύμα, καρφώνοντας μερικά καρφιά και σχηματίζοντας, ύστερα με το κορδόνι, ένα σχέδιο σε σχήμα τριγωνικό. Πέρνα μερικές γραμμές από κορδόνι και παράλληλα στην βάση του, στο εσωτερικό του σχήματος, όπου θα κρεμάσεις μερικά στολίδια και μέσα σε μερικά λεπτά θα είναι έτοιμο.


4.Σε... ξηρό κλαρί
Διακόσμησε ένα μεγάλο αποξηραμένο κλωνάρι από δέντρο, με στολίδια ή λαμπάκια, τοποθέτησέ το σε μια γλάστρα , που μπορείς επίσης να διακοσμήσεις γιορτινά, και το νέο σου δεντράκι είναι πλέον γεγονός. Ένας από τους πιο εύκολους και γρήγορους τρόπους εναλλακτικού στολισμού.


5.Αν σου περισσεύουν ξύλα...
Μπορείς να συγκεντρώσεις μερικά ξηρά και λεπτά ξύλα, και αφού τα κόψεις στα κατάλληλα μεγέθη, να τα καρφώσεις στον τοίχο σου σχηματίζοντας ένα δέντρο. Στόλισε με λαμπάκια, και DIY στολίδια, όπως αποξηραμένα φρούτα, φιογκάκια, καραμέλες ή οτιδήποτε άλλο μπορείς να φανταστείς.


6.Το πιο... σοφιστικέ δέντρο
Αν είσαι... βιβλιοφάγος και η βιβλιοθήκη σου είναι γεμάτη από τόμους βιβλίων, χρησιμοποίησέ τα για να φτιάξεις το φετινό σου δέντρο. Πλάκωσε το ένα πάνω στο άλλο, ώσπου να καταλήξεις από το μεγαλύτερο στο μικρότερο βιβλίο, που θα χρησιμοποιήσεις σαν κορυφή στο δέντρο σου. Γέμισέ το με λαμπιόνια και γιρλάντες και θα είσαι έτοιμη να υποδεχτείς τα Χριστούγεννα.

Διαβάστε ακόμη:

Τα tips της τεμπέλας: Διατηρήστε το σπίτι σας πεντακάθαρο χωρίς κόπο και χρόνο

Αυτό είναι το κόλπο για να ξεφλουδίζεις τις βραστές πατάτες πανεύκολα! (video)