Alohaaaa! Έπιασες δουλειά σε νησί; Δες πώς θα περάσεις το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής σου

Ερμιόνη Σαρρή
Alohaaaa! Έπιασες δουλειά σε νησί; Δες πώς θα περάσεις το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής σου

Εισιτήρια, βαλίτσες και... έφυγες!

Η πρόταση ήρθε και εσύ ετοιμάζεις ήδη τις βαλίτσες σου για κάποιο ελληνικό νησί (αν δε βρίσκεσαι βέβαια ήδη εκεί). Τα συναισθήματα είναι λίγο ανάμεικτα για τις δεσμευμένες της παρέας, ενώ οι ελεύθερες δε βλέπουν τη στιγμή να πατήσουν το πόδι τους στα πλακόστρωτα. Η σεζόν θα είναι μεγάλη και σίγουρα θα έχει τις ευχάριστες και τις δυσάρεστες στιγμές της.

Πρώτα από όλα, λοιπόν, πρέπει να ξεκαθαρίσεις στον εαυτό σου για ποιο λόγο πας στο... νησί. Θες να βγάλεις κάποια χρήματα παραπάνω, θες απλά να διασκεδάσεις ή να κάνεις μία μικρή αλλαγή στην καθημερινότητά σου; Αν, για παράδειγμα, σχεδιάζεις να αγοράσεις ένα νέο αυτοκίνητο το Φθινόπωρο, τότε πρέπει να ανοίξεις ταυτόχρονα και το φάκελο αποταμίευση στη ζωή σου. Αν δεν το κάνεις, πολύ φοβούμαστε πως θα γυρίσεις «ταπί και ψύχραιμη».

Μη ψάξεις για το σπίτι των ονείρων σου: Σίγουρα σαν το πατρικό σου σπίτι δε θα βρεις και ίσως πρέπει να είσαι έτοιμη και για μία πιθανή συγκατοίκηση. Ένα μικρό στούντιο είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι, αφού αν δεν τον έχεις καταλάβει καλά, θα το επισκέπτεσαι μόνο για τα βασικά, φαγητό-μπάνιο-ύπνος. Αν πάλι, προτιμήσεις να έχεις παρέα, τότε να ξέρεις ότι θα ζήσεις επικές στιγμές. Βρες ένα άτομο που να ταιριάζετε (όσο αυτό είναι δυνατόν) και ετοιμάσου να ζήσεις τη δεύτερη πενταήμερη. Τσακωμοί και εντάσεις είναι σίγουρο πως θα παρουσιαστούν, αλλά μην ξεχνάς πως έχετε τον ίδιο σκοπό, να περάσετε το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής σας σε αυτό το νησί.

Γνώρισε τους υπόλοιπους... «παραθεριστές»: Στην αρχή της σεζόν είστε όλοι άγνωστοι, ενώ ο χειμώνας σας βρίσκει σε κάποιο μπαράκι της πρωτεύουσας να νοσταλγείτε τα καλοκαιρινά σας ξενύχτια. Μη ντρέπεσαι, λοιπόν, και φρόντισε να γνωρίσεις τους γείτονες, τα παιδιά του διπλανού μαγαζιού, αλλά και το προσωπικό του αγαπημένου σου μπαρ. Με κάποιους θα ταιριάξεις αρκετά και με κάποιους όχι. Θα σας βρει το ξημέρωμα να τρώτε σάντουιτς σε ένα παγκάκι, ενώ θα είναι η παρηγοριά σας τις μέρες με hangover στη δουλειά. Και για να λέμε την αλήθεια, πολλές φορές αυτές οι φιλίες γεννούν και τους πιο παθιασμένους έρωτες του καλοκαιριού. Η σπόντα πηγαίνει για τις αδέσμευτες.

Φρόντισε τα... οικονομικά σου: Όπως είπαμε και στην αρχή, αν σκοπός σου είναι η αποταμίευση, τότε πρέπει να είσαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό σου. Υπολόγισε τα χρήματα που κερδίζεις κάθε εβδομάδα και προσπάθησε να βάζεις στον τραπεζικό σου λογαριασμό ένα ποσό. Εννοείται, ότι δε θα μείνεις κλεισμένη στο σπίτι να φαντάζεσαι το νέο σου αυτοκίνητο, αλλά αν δεν τα κρύψεις, τότε θα μείνει για πάντα όνειρο θερινής νυκτός. Αν γενικώς δεν είσαι και σταθερό άτομο, καλύτερα να τα δίνεις σε κάποιον άλλον να στα κρατάει (π.χ κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της μαμάς σου). Το έχουμε ξαναδεί το σκηνικό, αφού και εμείς έχουμε βγάλει από το συρτάρι τις αποταμιεύσεις μας για να σαρώσουμε τα μαγαζιά. Δεν τα βάλαμε ποτέ πίσω, και αυτό το ξέρεις και εσύ καταβάθος.

Προσοχή στη διατροφή: Το πρόγραμμά σου θα είναι κάπως άτσαλο, αλλά δεν πρέπει να το ρίξεις στο junkfood. Είναι θέμα υγείας, εικόνας και... τσέπης. Μπορεί να σου φαίνεται σωτήριο να τρως έξω, αλλά δυστυχώς πρέπει πού και πού να μαγειρεύεις. Μία φορά θα κάνεις τον chef εσύ, την άλλη κάποιος άλλος. Ένα tip που θα σου εξοικονομήσει χρήματα και φυσικά δε θα δεις την κοιλιά σου να φουσκώνει. Αν πάλι είσαι από τις τυχερές που μπορούν να φάνε δωρεάν στη δουλειά, τότε εννοείται πως θα αρπάξεις την ευκαιρία. Είναι μία από τις πρώτες ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις, μόλις ξεκινήσεις.

Μην αμελείς τον εαυτό σου: Τα ξενύχτια θα είναι πολλά. Θα πας πολλές φορές στη δουλειά με ελάχιστο ή καθόλου ύπνο, ενώ κάποιες άλλες θα φας ένα σουβλάκι, καθώς το ψυγείο σου θα είναι άδειο (και η τσέπη σου μαζί). Τι θα σε συμβουλεύαμε; Κάποια βράδια να μείνεις μέσα στο σπίτι και να απολαύσεις μερικές ήρεμες στιγμές. Να χαλαρώσεις, να δεις τη θέα από το μπαλκόνι και να κοιμηθείς σχετικά νωρίς. Επιπλέον, μην ξεχάσεις όλους αυτούς τους μήνες να γεμίζεις το ψυγείο σου με μερικά φρούτα και λαχανικά. Χρειάζεσαι βιταμίνες και αφού η μαμά σου δε θα είναι εκεί για να στο υπενθυμίζει, στο λέμε εμείς. Έτσι θα καταφέρεις να είσαι παντού και πάντα σε ό,τι συμβαίνει στο... νησί.

Ζήσε την κάθε στιγμή: Μην αφήσεις το παρελθόν να σου χαλάσει το καλοκαίρι. Ναι ίσως χώρισες και προσπαθείς μέσα από όλη αυτή την αλλαγή να ξεπεράσεις τον πρώην αγαπημένο σου. Δε χρειάζεται να ξύνεις πληγές και να κάνεις αναδρομές. Θα σου δοθούν πολλές ευκαιρίες όλους αυτούς τους μήνες και αν σκεφτείς έξυπνα, ίσως ο νέος σου σύντροφος βρίσκεται πολύ κοντά σου. Βέβαια επειδή ως γνωστόν το καλοκαίρι έχει και τους περιπετειώδεις έρωτές του, δείξε φειδωλή στους ενθουσιασμούς. Υπάρχουν και αυτοί που το έζησαν και απλά ο χειμώνας τους βρήκε χωριστά (ίσως και η επόμενη μέρα). Αν γνωρίζεις τι πραγματικά συμβαίνει και δεν κάνεις όνειρα, τότε θα το ζήσεις και όπως πρέπει. Το μπλε της θάλασσας θα σου πάρει τα μυαλά.

Από εμάς, καλά να περάσεις και μην ξεχάσεις τους φίλους σου. Στέλνε τους πού και πού κανένα μήνυμα για το πόσο σου λείπουν και πόσο πολύ θα ήθελες να σε επισκεφτούν.

Διαβάστε ακόμη:

Μήπως δε διαχειρίζεσαι σωστά το προφίλ σου στα social media; Δες τι πρέπει να αποφεύγεις

Single lady; Δες πώς θα περάσεις και μόνη σου καλά