4 tips για να μη μαραθούν τα λουλούδια σου πολύ γρήγορα

Ερμιόνη Σαρρή
4 tips για να μη μαραθούν τα λουλούδια σου πολύ γρήγορα

Δε θα χορταίνεις να τα κοιτάς!

Άνοιξη σημαίνει λουλούδια, χρώμα και ωραία αρώματα. Και μπορεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα τα βάζα μας να βρίσκονται κάπου καταχωνιασμένα στο σπίτι και γεμάτα με σκόνη, με το που πιάσουν όμως οι πρώτες ζέστες, γεμίζουν με άνθη.

Το μόνο πρόβλημα είναι πως τα λουλούδια μαραίνονται πολύ γρήγορα πριν καλά καλά προλάβουμε να τα ευχαριστηθούμε. Θα θέλαμε να τα έχουμε πιο πολύ στο σαλόνι ή την κουζίνα μας για αυτό αναζητήσαμε τον τρόπο. Και δε βρήκαμε μόνο ένα, αλλά τέσσερις.

Λευκό ξύδι ή βότκα: Αν το βάζο σου είναι διάφανο, τότε καλύτερα να προτιμήσεις μερικές σταγόνες από τα παραπάνω υγρά για να διατηρήσεις λίγο περισσότερο τα λουλούδια σου φρέσκα.

Ασπιρίνη: Το χαπάκι αυτό που θεωρείται σωτήριο κατά τις ημέρες του πονοκεφάλου, του πυρετού και άλλων δυσάρεστων συμπτωμάτων, μπορεί να διαλυθεί ακόμα και μέσα σε ένα βάζο. «Σώζει» ακόμα και τα... λουλούδια σου.

b6753e5bbe7667ae0ffca130ed100ad1 b1991

Στοματικό διάλυμα: Αν η ιδέα του λευκού ξυδιού ή της βότκας δε σε ενθουσίασε, τότε δοκίμασε μερικές σταγόνες από το στοματικό σου διάλυμα. Τι μόνο για το ωραίο σου χαμόγελο θα είσαι υπερήφανη;

Λακ μαλλιών: Ψέκασε τα λουλούδια σου με λίγη ποσότητα λακ και δες τα να μένουν ζωντανά για πολλές ημέρες!

Διάβασε ακόμα:

Δε χωρούν τα παπούτσια σου μέσα στη ντουλάπα; 4 διαφορετικοί τρόποι να τα τακτοποιήσεις

Πλύσιμο στο χέρι: 4 λάθη που κάνεις και καταστρέφεις τα ρούχα σου