Πώς να οργανώσετε τέλεια τη ντουλάπα σας

Πώς να οργανώσετε τέλεια τη ντουλάπα σας

Θα χρειαστείτε: ντουλάπα, ρούχα, πλαστικές σακούλες για ρούχα, κρεμάστρες.

1. Δημιουργήστε ένα χώρο για τα ευκολοφόρετα
Τα βασικά και κυριότερα ρούχα της γκαρνταρόμπας σας, αυτά που φοράτε κάθε μέρα πρέπει να είναι συγκεντρωμένα όλα μαζί. Είναι τα ρούχα που μπορούν να σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, οποιαδήποτε ημέρα και σε οποιαδήποτε περίσταση. Μιλάμε για τα jeans σας, ένα απλό λευκό (καλοσιδερωμένο) πουκάμισο, ένα μαύρο πουλόβερ, μια pencil skirt, ένα μικρό (ή πιο μεγάλο) μαύρο φόρεμα και άλλα τέτοια που, εκτός των άλλων, λειτουργούν και ως βάση για να δημιουργήσετε μια πιο εξτράβαγκαντ εμφάνιση αν χρειαστεί.

tip: Αν χρησιμοποιήσετε κρεμάστρες ίδιες σε κάθε τομέα της ντουλάπας, ανάλογα με το είδος των ρούχων, εκτός από ομοιομορφία στη ντουλάπα σας θα διευκολυνθείτε κιόλας αναγνωρίζοντας αμέσως την κατηγοριοποίησή τους.

2. Δημιουργήστε ένα χώρο για τα πιο ιδιαίτερα ρούχα σας.
Εκείνα που δεν θα φορέσετε κάθε μέρα αλλά σε ειδικές περιπτώσεις. Τα ρούχα αυτά που θέλουν ειδική μεταχείριση και, επίσης, λίγο περισσότερο χώρο για να μην τσαλακώνονται και να «αναπνέουν».

3. Δημιουργήστε ένα «αρχείο».
Δε θέλετε να επαναλαμβάνετε τις εμφανίσεις σας, το καταλαβαίνουμε, συμβαίνει σε όλες. Αλλά που να θυμάστε ποιο ρούχο -από τα αγαπημένα σας και πιο ευκολοφόρετα- φορέσατε πότε για να μην το ξαναφορέσετε άμεσα. Η λύση, όμως, είναι απλή: βάλτε τα ρούχα σας με μια σειρά και αφού τα φορέσετε τοποθετήστε τα στο τέλος της «ουράς». Έτσι θα έχετε μια εικόνα για το πότε φορέθηκε το κάθε τι και θα το ξαναφορέσετε σε απόσταση τόσο μακρινή χρονικά ώστε η επανάληψη να μην ενοχλεί!

tip: Το να επιλέξετε τι ρούχα θα φορέσετε κάθε μέρα γίνεται ευκολότερο αν ξεκινήσετε από πάνω προς τα κάτω: πρώτα παντελόνι/ φούστα, μετά τοπ και μετά αξεσουάρ. Τα παπούτσια αν και κάτω κάτω αφήστε τα για το τέλος.